ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya Teknokent ve Muş Alparslan Üniversitesi TTO Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Malatya Teknokent Malatya Teknoloji Transfer Ofisi ve Muş Alparslan Üniversitesi TTO Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı 

23 Mart 2022 14:21
Malatya Teknokent  ve Muş Alparslan Üniversitesi TTO Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Malatya Teknokent Malatya Teknoloji Transfer Ofisi ve Muş Alparslan Üniversitesi TTTO arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Malatya TTO, Muş Alparslan Üniversitesi TTO’ya üniversite sanayi iş birliği, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik, eğitim organizasyonları gibi birçok alanda mentörlük desteği verecek. İki kurum arasında bu kapsamda hazırlanan protokolü imzalamak ve işbirliklerini görüşmek üzere MUŞ ALPARSLAN Üniversitesi TTO ekibi İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Toplantıda İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen,  Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz, Muş Alparslan Üniversitesi TTO Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Necattin Cihat İçyer ve her iki kurumun Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) uzmanları istişare etmek üzere bir araya geldi. Toplantı iki aşamalı gerçekleştirildi. İlk önce Rektör Kızılay Muş Alparslan Üniversitesi ekibini yemek eşliğinde ağırladı. Sonrasında ilgili ekibe Malatya Teknokent’de Malatya TTO tanıtımını içeren sunum yapıldı. Sunum sırasında MUŞ ALPARSLAN Üniversitesine verilecek destekler masaya yatırıldı. Teknokent firmalarının ziyareti ile görüşmeler son buldu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Kızılay, üniversitelerin gelişmesi ve ülkemizde yüksek katma değerli ürünlerin üretilebilmesi için TTO’ların büyük önem arz ettiğini belirtti. Özellikle TTO’lar arası kurulacak iş birliği vesilesi ile teknoloji transferinin ve bu vesile ile de üniversitelerin daha da güçleneceğini ifade etti. Kızılay ayrıca konuşmasında, Muş Alparslan Üniversitesi TTO’sunun kurulması, TTO faaliyetlerinin yapılabilmesi için Malatya Teknoloji Transfer Ofisi’nin tam destek sağlamaya hazır olduğunu söyledi.  Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Çaydaş aynı şekilde bu iş birliğinden memnuniyet duyduklarını ve bu işbirliği protokolü ile MUŞ ALPARSLAN Üniversitesi akademisyenlerine ve ilin üniversite sanayi işbirliği ekosisteme katkı sağlayacak nitelikli bir iş birliği kurulacağını söyledi. Malatya Teknokent Müdürü Kocamaz, özellikle yakın bölgemizde TTO veya Teknokent gelişimi üzerine yapılacak olan iş birliklerinin aynı ekosistem özelliklerine sahip olmasından dolayı daha etkili olduğunun altını çizerek bu protokolün her iki kurum için hayırlı olmasını diledi.

İmza töreni öncesi Öğr. Gör. Dr. Özge Öztürk Malatya Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetleri üzerine katılımcılara sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından yenilikçi girişimcilik faaliyetleri, girişimci ve girişimci adaylarına destek, proje hazırlama,  proje ürünlerinin ticarileşmesi, fikri sınai mülkiyet hakları faaliyetlerinin yürütülmesi, üniversite sanayi işbirliği modellerinin geliştirilmesi gibi TTO alanında ve daha birçok konuda Malatya TTO’nun Muş Alparslan Üniversitesi TTO’suna mentörlük yapması ve  TTO çalışmalarına destek sağlanması amacıyla hazırlanan iş birliği protokolü yetkililer tarafından imza altına alındı.

Protokol kapsamında Malatya TTO öğrenci ve akademisyenlere yönelik düzenleyeceği tüm faaliyetlerine MUŞ ALPARSLAN Üniversitesi TTO’sunu da dahil edecek ve ilgili üniversitenin öğrenci ve akademisyenlerinin de etkinliklere katılımı sağlanacak. Ayrıca karşılıklı oluşturulacak program kapsamında Malatya TTO ekibi ve İnönü Üniversitesinde Teknokentte şirketleşme ve Üniversite Sanayi İşbirliğinde başarılı çalışmalar yapan akademisyenler MUŞ ALPARSLAN Üniversitesinde bir dizi seminer ve konferanslar düzenleyecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.