ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Başkan Gürkan MEGSAŞ Üretim Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Ekmek Fabrikamızın Fırıncılarımıza Rakip Olarak Algılanmaması Lazım 

01 Nisan 2022 01:26
Başkan Gürkan MEGSAŞ Üretim Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Ayı nedeniyle MEGSAŞ Üretim Tesisinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve MEGSAŞ Genel Müdürü Münir Özpolat ile birlikte tesislerde incelemelerde bulunan Başkan Gürkan, Ramazan Ayı öncesinde MEGSAŞ Üretim Tesislerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Çıkan ekmeğin kalitesi, nitelik ve nicelik anlamında sayısını incelemek için tesisimizi gezdik. Talepler noktasında taleplere cevap vermeyle ilgili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Biz, Malatya’mızda faaliyet gösteren fırıncı kardeşlerimizin rakibi değiliz. Sadece piyasada dengeyi tutmak, fakir, garip, gurebaya ücretsiz ekmek vermek için ekmek fabrikamız faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca dar gelirli, imkânı kısıtlı olan insanlarımıza da ucuz ekmek vermek maksadıyla tesisimiz faaliyet gösteriyor. Ekmek fabrikamızın fırıncılarımıza rakip olarak algılanmaması lazım” dedi.

MEGSAŞ’ın üretilen ekmek sayısını mümkün olduğunca makul seviyede tuttuklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Malatya’ya yetecek sayıda ekmek çıkartabiliriz ama çıkardığımız ekmeğin 15 bin adedini ücretsiz veriyoruz. Ekmek kalitesi anlamında ekmeğimiz çok kaliteli. Bana göre ekmeğimiz pastadan daha kaliteli, daha iştah açıcıdır. Bu anlamda MEGSAŞ tesislerimizde çalışan usta arkadaşlarımızı ve yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Üretimlerimiz hijyenik koşullarda ve el değmeden hazırlanıyor ve tüketicimize ulaşıyor. Bütün hemşerilerimizin Ramazan Ayını tebrik ediyorum. Ramazan Ayında sağlık mutluluk ve huzur dilerken Ramazan Ayında yapılan ibadetlerin kabul olması Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Ayının başta hemşerimize, milletimize ve insanlığa barış getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Tatlı Üretiminde pancar şekerinden üretilen doğal şeker kullanılıyor

MEGSAŞ Üretim Tesislerinde ekmek üretim bölümünün ardından tatlı üretim bölümünü de gezen Başkan Gürkan, “ Tatlılarımız, hijyenik koşullarda hazırlanan ağız tadı veren bir şekilde. Tatlı üretimlerimizde tatlandırıcı, sakarin gibi tatlandırıcılar kullanılmıyor. Pancar şekerinden doğal olarak şekerlerimizi

kullanıyoruz. Tatlılarımızda yağ olarak da tereyağı kullanıyoruz. MEGSAŞ ürünlerimizin tercih edilmesi hemşerilerimizin sağlığı açısından da önemlidir. Ayrıca toplumda çok fazla ceviz veya fıstık konulduğu zaman tatlı daha lezzetli oluyor diye bir algı var. Aksine lezzetini kaybederek tatlı özelliğini kaybediyor. Fıstık ezmesi, ceviz ezmesi veya fındık ezmesine dönüşüyor. Oysa baklavanın tadı hamurundan ve nişastasındandır. Bu konulara arkadaşlarımız gerekli hassasiyeti gösteriyor. MEGSAŞ’ın ürünlerinin hijyenik, kaliteli, organik olması noktasında ve nitelik anlamında da azami titizliğin gösterilmesi noktasında gerekli hassasiyetler gösteriliyor” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.