BAŞKAN ÇINAR FATİH MAHALLESİNDEKİ YOL YENİLEME VE KİLİT TAŞI ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Gündem, 11 Eylul 2023 13:40
Pandemi süreci ve akabinde yaşanan büyük depremlerden dolayı nüfusu artan Yeşilyurt’un kırsal bölgelerindeki yaşam şartlarını daha nitelikli hale getirmek için 7/24 mesai yapan Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, 4.5 km’lik sathi kaplama çalışmasıyla yol ağını yenilediği Fatih Mahallesinde planlamaya alınan 2.5 km’lik kilit taşı çalışmasını da yaparak bölgenin ulaşım ağını sağlıklı ve güvenli bir boyuta taşıyor.
Verimli tarım arazileri ve bereketli topraklarıyla tarımsal anlamda güçlü bir potansiyele sahip Yeşilyurt’un kırsal yaşam alanlarında tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin yanı sıra pandemi süreci ve yaşanan deprem felaketlerinden dolayı vatandaşların yoğun ilgi göstermesi neticesinde ortaya çıkan ‘alt ve üst yapı yatırım’ ihtiyaçları, planlı ve sistemli çalışmalar neticesinde teker teker çözüme kavuşuyor.
Kırsal yaşam alanlarına ulaşımı rahat, konforlu ve sağlıklı hale getirmek için yaz dönemi boyunca yoğun bir tempoyla çalışan Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, planlamaya alınan tüm yatırımları büyük bir özenle yerine getirip, vatandaşların takdirini topluyor.
Fatih Mahallesinde gerçekleşen 4.5 km’lik sathi kaplama çalışmasının yanı sıra 2.5 km’lik kilit taşı serim çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Fen İşleri Müdürlüğünde görevli personelleri tebrik ederek kutladı.
Yeşilyurt Belediyesine bölgede yürütülen yol yenileme çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunan Fatih Mahalle Muhtarı Nurettin Kaya, “Mahallemizde 4.5 km sathi kaplama çalışması yapıldı, 2.5 km.’de kilit taşı çalışması yapılıyor, mahallemiz bu tür yatırımlarla daha güzel hale geliyor. Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ile ekiplerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise kırsal bölgelerin yaşam şartlarını daha kaliteli hale getirmek için yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.
Fatih Mahallesinde planlamaya alınan yol yenileme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Çınar, ‘Yeşilyurt için durmak yok, sürekli çalışıyoruz, emek sarf ediyoruz, ekiplerimizle birlikte 7/24 vatandaşlarımızın emrindeyiz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin örnek bir hizmet aşkıyla ilçenin tüm bölgelerine güzel yatırımlar ulaştırmaya devam ettiğini dile getiren Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışından yola çıkarak vatandaşlarımızın yaşam şartlarını daha rahat ve konforlu hale getirmek için 7/24 sahadayız. Son yıllarda dünyayı etkileyen gerek pandemi süreci gerekse de şehrimizle birlikte 11 şehrimizde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketlerinden sonra ilçemizin kırsal yaşam alanları yoğun bir talep gördü. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz ve üreticilerimizin yanı sıra doğal afetlerden dolayı kırsal bölgelere taşınan vatandaşlarımızın sayısı artınca doğal olarak ta hizmet talepleri arttı. Belediye olarak ta gerek ekiplerimizin tespit ettiği sorunları gerekse de muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizden gelen talepleri, güçlü ve kalıcı yatırımlarla çözüme kavuşturmak içinde aylardır çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Yaşanan depremlerin yanı sıra hava şartlarından dolayı deforme olan yollarımızın standartını yükseltmek içinde ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Nüfus artışıyla birlikte bağ ve bahçe işlerinin yoğunlaştığı Fatih Mahallemizde ikamet eden hemşehrilerimizin temiz, rahat ve güvenli yollarda evlerine ve bahçelerine gitmeleri içinde sathi kaplama ve kilit taşı çalışmaları yapıyoruz. Ekiplerimiz öncelikle planlamaya alınan 4.5 km.’lik sathi kaplama çalışmasını tamamlarken ardından 2.5 km kilit taşı döşemesini de yaparak bu şirin mahallemizin sokaklarını konforlu ve temiz bir görüntüye kavuşturmuş olacaklar. Ekiplerimiz hem bu mahallemizde hem de diğer mahallelerimizde yoğun bir tempoyla çalışarak şehrimizde yağışlar başlamadan önce planlamaya alınan tüm yatırımları vatandaşlarımızla buluşturmaya çalışıyor. Çalışmalar sırasında ekiplerimize yardımcı olan muhtarlarımıza teşekkür ederken, tüm yatırımlarımızın hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Mahalle sakinleri de devam eden yol yenileme ve düzenleme çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.
Gündem, 11 Eylul 2023 13:40
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
