MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN PAZARCI ESNAFINA YENİ DÜZENLEME
Ekonomi, 24 Mart 2025 09:25
Malatya Büyükşehir Belediyesi, pazarcı esnafının Malatya halkına daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet verebilmesi için yeni bir dizi çalışma başlatıyor. Bu kapsamda yapılan toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar’ın yanı sıra Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü ile Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre katıldı.
Toplantıda, pazarcı esnafının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, halk sağlığını tehdit etmeyen, hijyenik satış alanları oluşturulması gibi önemli başlıklar ele alındı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar’ın başkanlığını yaptığı toplantıda, pazarcı esnafının daha sağlıklı koşullarda hizmet verebilmesi için denetimlerin artırılacağını, esnafa yönelik bilgilendirme seminerlerinin düzenleneceğini ve pazaryerlerinin modernizasyonu için yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti.
"SAĞLIKLI SATIŞ KOŞULLARI, HALK SAĞLIĞINI DOĞRUDAN ETKİLER"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar, "Pazarcı esnafımız, halkımıza taze ve sağlıklı gıda ürünleri sunuyor. Bu nedenle onların çalışma koşullarının sağlıklı ve hijyenik olması çok önemli. Amacımız, hem esnafımızın işlerini daha verimli bir şekilde yapabilmesini sağlamak hem de vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet sunmaktır. Yeni çalışmalarla, pazar yerlerinin daha düzenli ve hijyenik hale gelmesini sağlayacağız" dedi.
HALK SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN ÇALIŞMALAR
Pazarcı esnaflarına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, esnafın ürünlerini daha sağlıklı koşullarda sergileyebilmesi için Pazar yerlerinin yenilenmesi ve hijyen standartlarının arttırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, zabıta ekiplerinin düzenli olarak yapacağı denetimlerle, gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyumun takip edileceği vurgulandı. Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre ise yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, esnafa yönelik yapılan yeni düzenlemenin faydalı olacağını söyledi.
Ekonomi, 24 Mart 2025 09:25
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
