YEŞİLYURT BELEDİYE ZABITASI, ‘BAYRAM’ DENETİMLERİNİ ARTIRDI
Ekonomi, 25 Mart 2025 09:22
Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki kasap, şarküteri, fırın, kuruyemiş, şekerleme satan işletmeler, pastane ve tatlıcılara yönelik denetimlerini artırdı.
Yeşilyurt Belediyesi, halkın sağlığı ve tüketici haklarını korumak için marketler başta olmak üzere bayram şekeri, çikolata ve şekerleme satan işletmeler ile temel gıda ürünleri satan birçok işyerinde denetimlerde bulundu.
Vatandaşların bayram öncesi yoğunlukla alışveriş yaptığı işletmeleri inceleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde ürünlerin etiket ile kasa fiyatları karşılaştırıldı. Denetimde işletmelerdeki üretim alanlarını ve hijyen şartlarını kontrol edilirken paketli gıdaların son tüketim tarihleri ve etiket bilgileri incelendi.
Şeker, lokum ve baklava, börek imalatı ve satış yapan firmaların imalat bölümlerini tek tek gezen ekipler, kullanılan maddelerin son kullanma tarihlerine, ortamın hijyen kurallarına uygunluğuna, çalışanların iş kıyafetlerine ve hijyen belgelerine tek tek baktı.
Ramazan Bayramı’nda vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için denetimleri artırdıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürü Mehmet Bayer, “Yeşilyurt Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için 7/24 denetimlerimize devam ediyoruz. Ramazan Bayramına az bir zaman kala ilçemizin farklı bölgelerinde gıda ürünleri satan kasap, fırın ve tatlı ürünleri satan iş yerlerinde denetimlerimizi artırdık. Amacımız vatandaşlarımızın hijyenik ortamlarda üretilen ve hazırlanan ürünlere ulaşmasını sağlamaktır. Gerekli üretim kurallarına uyan ve hijyene önem veren işletme sahiplerine teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın bayramı bayram tadında yaşamaları için görev ve yetki alanımızdaki çalışmaları 7/24 yerine getirmeye devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 25 Mart 2025 09:22
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
