Altay Kışlası’ndaki İş Yerlerinin Yapımını Yerinde İnceleyen Başkan Er,
Gündem, 22 Nisan 2025 20:29
MALATYA’MIZIN SANAYİ İLE ALAKALI SIKINTILARINI GİDERECEĞİZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Altay Kışlasına inşa edilen 714 iş yerinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, önemli açıklamalarda bulundu. Çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Er, iş yerlerinin 1,5 ay içerisinde teslim edileceğini belirtti.
Altay Kışlası’nın tüm altyapısının Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığına da değinen Başkan Er, buradaki toplam çalışmanın 10 kilometre olduğunu ifadelerine ekledi.
Altay Kışlası alanına inşa edilen iş yerlerinin altyapı çalışmalarının yanı sıra MASKİ, Yeşilyurt İlçesi Küçük Sanayi Sitesi içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarına da devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Yeşilyurt İlçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde toplam 2 bin 141 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile 7 bin 874 metre uzunluğundaki içme suyu şebeke hattı çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede 1 adet 2000 metreküp kapasiteli içme suyu deposu inşa ediliyor.
“Büyükşehir Belediyesi Olarak İş Yerlerinin Altyapısını Yapıyoruz”
Sanayi esnafları için Altay Kışlası’na inşa edilen iş yerlerinin son durumu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapan Başkan Er, “Altay Kışlası’nda sanayi olarak planladığımız alana incelemelerde bulunmaya geldik. Buraya 714 iş yeri yapılıyor. Bir taraftan tamamen biten bir taraftan ise inşaatı devam eden yapılarımız var. Yaptığımız görüşmeler kapsamında yüklenici firma Altay Kışlası’ndaki iş yelerinin bir ay içerisinde tamamlanacağını belirtti. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde buradaki iş yerlerinin altyapısını yapıyoruz. Bizlerde yaptığımız altyapı çalışmaları neticesinde çalışmalarımızı 1-1,5 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra içme suyu hattı çalışmalarımız da devam ediyor. Tabii burada tam 10 kilometrelik bir altyapı çalışması söz konusu, bu çalışmanın 72 milyon lira bir maliyeti var. Aynı zamanda bir de burada bir yol çalışmamız var. Yol ile birlikte 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapacağız.
Bunların haricinde geçtiğimiz haftalarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. Mermerciler, mobilyacılar, hurdacılar, demirci esnaflarımız ile alakalı da kümelenme şeklinde bir çalışmamız var. Ayrıca odalarımız ve kooperatiflerimiz için de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile istişare halinde bir planlama yapıyoruz. İnşallah buraların da altyapısını biz yapacağız. Allah’ın izni ile Malatya’mızın sanayi ile alakalı sıkıntılarını gidereceğiz. Gerçekleştirilen çalışmaların Malatya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Gündem, 22 Nisan 2025 20:29
Yorumlar (0)

Ticaret ve Sanayi Odası Malatya’yı aşure etrafında birleştirdi*

BATTALGAZİ’DE YERLİ ÜRETİMLE YEŞİL ALAN SEFERBERLİĞİ

BAŞKAN GEÇİT, ÇIRMIKTI’DAKİ ‘KÖY EVLERİ’ PROJELERİNİ İNCELEDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Babacan Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Akçadağ İlçemiz Cezaevi Kavşağında Trafik Kazası

Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesinde Kasten Adam Yaralama

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN BASKETBOL KURSU, MİNİKLERE NEŞE VE ENERJİ GETİRİYOR!

İnönü Mahallesinde Kesici Aletle Kasten Yaralama

Bulgurlu Mahallesinde Silahlı Kavga

Yeşilyurt Mahasin'de Karakavak Mahallesi'nde Silahlı Kavga

Battalgazi İlçemiz Tandoğan Mahallesi'nde Şantiye Alanında Kavga

Denizlerin hâkimleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde buluştu

İstanbul Rumeli Üniversitesi Yeni Yerleşkesiyle Büyümeye Devam Ediyor

Gözde Grubu'ndan İngiltere'de Sağlık ve Konut Yatırımı Hamlesi

Çocuklara Verilebilecek En Güzel Hediye Aile

Kırsal Konutlar İstişare Toplantısı Düzenlendi

Yeşilyurt İlçesin'de Silahlı Saldırı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN RESİM YARIŞMASI İLGİ GÖRDÜ

BAŞKAN GEÇİT, “TRAFİK AKIŞINI RAHATLATIYORUZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN HASTA REFAKATÇİLERİNE ANLAMLI DESTEK

BATTALGAZİ’DE ASFALT SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

303 Milyon TL’lik Sulama Projeleri Hayata Geçiyor

SANSÜR VE 24 TEMMUZ

İş İnsanı Halil Temel 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Malatya’da Deprem

İş İnsanı Mustafa Kılınç 24 Temmuz Gazetecilerin ve Basın Bayramını Kutlama Mesajı Yayımladı

HEPSİNİN EVLERİNE GİTTİK

SADECE MERKEZDE DEĞİL, KIRSALDA DA GERÇEK BİR DEĞİŞİM SÜRECİ YAŞIYORUZ”

Malatya’da Başarılı Öğrenciler Onuruna Yemek Düzenlendi

Vali Yavuz’dan Lozan Barış Antlaşması Kabulünün 102. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Yavuz ‘dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Yeşilyurt İlçemiz Yaka Mahallesi'nde Ölümlü Trafik Kazası

İleri Evre Kanser Tedavisinde Yeni Dönem – Akıllı İlaçlar Artık SGK Kapsamında

Sağlığın Merkezindeki Sıcaklık: Bezmialem Hastanesi’nde Mimsan İmzası

SEDER YK Üyesi Dr. Merve Yılmaz’dan acil çağrı: ‘Eğitimde kalıcı çözüm bulmak şart’

Katmanlar’ Resim Sergisi

MESOB Başkanı Keskin: “Malatyalı esnaf ve çiftçiye pozitif ayrım şart”

Vali Seddar Yavuz Aşure Programına Katıldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN AİLELERE DESTEK: BEBEK BEZİ YARDIMI BAŞLADI
