BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, SUYA YÖN, TOPRAĞA CAN VEREN PROJELER
Gündem, 19 Haziran 2025 23:44
· Hâlihazırda uygulamada olan açık sistem sulama projesi ile Çayırköy Mahallesinde 1000 dekardan fazla arazi modern sulamaya kavuşmuş olacak.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ilimiz genelinde başlatılan ‘SUYA YÖN, TOPRAĞA CAN VEREN PROJELER’ kapsamında Yeşilyurt İlçesi Çayırköy Mahallesinde açık sistem sulama kanalı çalışmaları devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen açık sistem sulama kanalı çalışmalarının, projelendirilmesi, uygulanması ve kontrolü Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Yanlış sulama teknikleri, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle azalan ve kullanımı kısıtlı hale gelen su kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması büyük bir önem arz etmektedir. Üretimde artış sağlamanın yanında, kırsal ekonominin kalkınmasına da kakı sağlamak amacıyla ekonomik ömrünü tamamlamış olan sulama kanallarının yenilenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.
Sulamada beklenen başarı, suyun ekonomik ve randımanlı kullanılması yanında doğru uygulanmasına bağlıdır. Suyun, etkin ve yüksek bir randımanla uygulanması artık zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda tekniğe uygun sulama yapıları büyük önem kazanmıştır. Kaynakların azalmasıyla birlikte modern sulama sistemleri de önemli hale gelmiştir. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi il genelinde başlattığı tarımsal sulamaya yönelik çalışmalar ile tarımsal üretime ve bölgenin tarımına ciddi destek sağlayarak, zirai don felaketinin yaşandığı bu sene içerisinde çiftçilerimizin moral ve motivasyonlarını artıran bir konuma gelmiştir.
Sulama suyunu Elemendik Göletinden sağlayan ve Çayırköy mahallesinde yapımı devam eden sulama kanalı projesi ile 1000 dekardan fazla tarım arazisi sağlıklı bir sulama sistemi ile üretime kazandırılmış olacak. Ayrıca 70 hane ve 350 nüfusa sahip Çayırköy mahallesinin geçim kaynağına önemli derecede katkı sunulmuş olunacak.
Çayırköy mahallesinde çalışmalar devam ediyor
Proje kapsamında 4000 metre dik kanal yapımına devam edilmektedir. DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu proje kısa sürede tamamlanarak sulama kanalları bölge tarımına kazandırılacaktır.
Çayırköy Mahalle Muhtarından ve vatandaşlardan teşekkür
Sulama kanallarının çok eski yıllarda yapıldığını belirten Çayırköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Cengiz, “Sulama kanallarımızın daha önce çok kötü durumda idi ve suyumuzu arazilere götüremiyorduk. Suyumuz Elemendikten ve uzun mesafeden geldiği için, beton kanallarımız 1980’li yıllarda yapıldığından çok kötüydü. Büyükşehir Belediyemiz yaptı sağolsun, ekonomimize ve insanlarımıza sağladığı katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle Sakinlerinden Veysel Sarı, “Yapılan kanallar çok güzel oldu. Eskiden sular çok fazla dağılıyordu. Bugün artık çiftçilerimiz istedikleri ürünü ekebiliyorlar. Kayısılarını, pancarlarını ekebiliyorlar. Bu yıl özellikle dondan dolayı çiftçimiz zor durumda, bu sene çiftçilerimiz sebze ekiyor. Su kanallarının bizlere ileride çok daha faydası olacak. 20 yıl 30 yıl bizlere hizmet verecek. Emeği geçen bütün kurumlara çiftçiler adına teşekkür ediyorum. Bu hizmetler artarsa köydeki göçlerde olmayacak” dedi.
Mahalle Sakinlerinden Sezer Pektaş ise, “Köyümüzde yıllardır atıl ve çökmüş durumda olan su kanallarını belediyemiz yeniledi. Köyümüze çok büyük bir kazanç oldu. Mevcut arazilerimiz su olduğu halde sulayamıyorduk, çünkü kanallarımız yapılı değildi. Bu yıl belediyemiz kanalları yaparak bizlere çok büyük bir hizmet vermiş oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Köyümüz için çok büyük bir yatırım oldu” dedi.
Gündem, 19 Haziran 2025 23:44
Yorumlar (0)

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”

Malatya’nın prensesleri İzmir Finalinde!

Tandoğan Mahallesi’nde Silahlı Kavga

Kiracı ve Ev Sahipi Arasın'da Kavga Çok Sayıda Yaralılar Var

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 1,5 YILDA YATIRIM ATAĞI

Hacı Abdi Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Yeşilyurt İlçesi nönü Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya'nın Şampiyon Hokey Kahramanları Sahipsiz Kalmasın:

MALATYA HOKEY TAKIMININ BÜYÜK BAŞARISI..

Yeşilyurt İlçemiz Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

Başarının Sırrı Eskişehir’deki Anadolu Tarım İşletmesi

Türk Mucitler Benzini Gaza Çeviren Manyetik Enerji Reaktörü İcat Etti

BÖLGESE AMATÖR FUTBOL LİGİNE BAŞVURMAK 500 BİN OLDU..

BAŞKAN GEÇİT, “KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHİR DE GÜÇLENİR”

Battalgazi 'de Silahlı Bıçaklı Kavga 2'si Ağır 7 Kişi Yaralandı

Malatya ile Kırgızistan arasındaki ticari bağ güçlenecek*

YEŞİLYURT GENÇ MECLİS ÜYELERİ, KAHRAMANLIK DESTANININ YAZILDIĞI ÇANAKKALE’DEKİ TARİHİ MEKÂNLARI İNCELEDİ

Battalgazi İlçemiz Ataköy Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Alper Tunga Caddesi Altın Kayısı Bulvarı Üzeri Trafik Kazası

Ticaret ve Sanayi Odası Malatya’yı aşure etrafında birleştirdi*

BATTALGAZİ’DE YERLİ ÜRETİMLE YEŞİL ALAN SEFERBERLİĞİ

BAŞKAN GEÇİT, ÇIRMIKTI’DAKİ ‘KÖY EVLERİ’ PROJELERİNİ İNCELEDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Babacan Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Akçadağ İlçemiz Cezaevi Kavşağında Trafik Kazası

Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesinde Kasten Adam Yaralama

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN BASKETBOL KURSU, MİNİKLERE NEŞE VE ENERJİ GETİRİYOR!

İnönü Mahallesinde Kesici Aletle Kasten Yaralama

Bulgurlu Mahallesinde Silahlı Kavga

Yeşilyurt Mahasin'de Karakavak Mahallesi'nde Silahlı Kavga

Battalgazi İlçemiz Tandoğan Mahallesi'nde Şantiye Alanında Kavga

Denizlerin hâkimleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde buluştu

İstanbul Rumeli Üniversitesi Yeni Yerleşkesiyle Büyümeye Devam Ediyor

Gözde Grubu'ndan İngiltere'de Sağlık ve Konut Yatırımı Hamlesi

Çocuklara Verilebilecek En Güzel Hediye Aile
