Hatice Serap KARLIDAĞ

ARSLANTEPE’DEN YENİKAPI’YA MALATYA …

23 Ekim 2022 02:34

Şehirlerin kültürel zengilliklerinin tanıtılması maksadıyla belirli periyotlarla organize edilen ve büyük kitlelere hitap eden şehir tanıtım günleri bir kez daha Malatya’dan İstanbul’a uzandı.

Şehirlerin kültürel zengilliklerinin tanıtılması maksadıyla belirli periyotlarla organize edilen ve büyük kitlelere hitap eden şehir tanıtım günleri bir kez daha Malatya’dan İstanbul’a uzandı.

Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından düzenlenen tanıtım günleri etkinliği kapsamında Malatya’nın tarihi,turistik,sosyal ve kültürel değerleri,doğal güzellikleri,yöresel yemekleri,giyim kültürü,müziği ile bir kez daha görücüye çıktı.

Her ilçesinin kendine özgü tüm değerleriyle bir kez daha Malatyalı ve Malatya aşığı insanlarıyla buluşturulduğu İstanbul Yenikapı’da birlik,beraberlik mesajları da verildi.

Pandemi süreci dolayısıyla memleketlerine hasret kalan,gelemeyen Malatyalı hemşehrilemizle bir arada olmanın huzuru,ülke olarak yaşadığımız zor süreçlerde hepimiz için bir moral ve motivasyon kaynağı oldu.

Her ilçesinin farklı bir ahenk taşıdığı,kadirşinas,hatır sayar insanlarının çoğunlukta olduğu Destan Şehri Malatya A’dan Z’ye her yönüyle bir kez daha farklılığını gelecek kuşakların görsel ve yazınsal arşivine yazmayı başardı.

Bu noktada emeği geçen MAKON ve MASTÖB yetkililerine,üyelerine minnettar kalmamak mümkün değil.

Malatya için,ülkemiz için ne yazık ki elini taşın altına koyan,fedakarlık yapmaktan kaçınmayan kim olursa olsun takdir ve teşekkür etmekten maalesef ki aciz kalıyoruz.Yapıcı olmak yerine yıkıcı olmayı,lüzumsuz eleştirilerde bulunmayı üstümüze vazife sayıyoruz.Öncelikle bir Malatyalı vatandaş olarak ve bir basın mensubu olarak kendi üzerime düşen sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.

Elbetteki her şehrin bir vizyonu,kimliği,değerleri vardır.Önemli olan nokta ise bu değerleri nasıl yansıttığımız,nasıl ve hangi yollarla gün yüzüne çıkardığımızdır.Tanıtım günleri de bu faaliyetlerin önemli bir kolunu oluşturmaktadır.Düşünsenize Malatya’ya hiç gelmemiş,görmemiş insanların yanı başına şehre dair ne varsa götürüp,bir alan oluşturuyorsunuz.İnsanların bu değerleri tanıması,görmesi ve en önemlisi anlayıp şehrimize gelmeleri hususunda ön ayak oluyorsunuz.

Varsa şayet bir şehrin önyargısını ortadan kaldırıp,farklı bir sempati oluşturuyorsunuz.

Buna rağmen dar bir çerçeveye sığdırılmış düşünceye sahip,sadece eleştirmek için konuşan insanların yargılarını kıramamakta ayrı bir konu.

MAKON ve MASTÖB başta olmak üzere Malatya’nın değerlerine değer katan,emek veren heskes aslında bir şehrin kaderine yön veren önemli kuruluşlardır.

Benzer etkinliklerin çoğalması ve desteklenmesi temennisiyle emekçi basın mensubu arkadaşlarımıza da bu organizasyondaki destek ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

 

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Tüm Yazılar