ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

“Bildiğimiz Tek Şey Salgınlara Hazırlıklı Olmamız Gerektiği”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ) ev sahipliğini yaptığı 3. Uluslararası Fiziksel Kimya ve Fonksiyonel Malzemeler Konferansı başladı. 

23 Eylul 2020 17:27
“Bildiğimiz Tek Şey Salgınlara Hazırlıklı Olmamız Gerektiği”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ) ev sahipliğini yaptığı 3. Uluslararası Fiziksel Kimya ve Fonksiyonel Malzemeler Konferansı başladı.

20 farklı ülke ve 90 üniversiteden yaklaşık 150 katılımcının olduğu 3. Uluslararası Fiziksel Kimya ve Fonksiyonel Malzemeler Konferansının (3rd International Conference on Physical Chemistry and Functional Materials – PCFM 2020) açılış töreni Malatya Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonunda başladı. Konferans MTÜ Uzaktan eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Pandemi ile mücadele konusunda alınan tedbirler kapsamında gerçekleşen Konferansın açılışına TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ankara’dan MTÜ uzaktan eğitim sistemi üzerinden katılırken, salonda ise Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye temsilcileri, akademisyenler ve konferans katılımcıları katıldılar.

-“Uluslararası bir üniversite olmayı yerel değerlerden kopmadan gerçekleştirmek istiyoruz”
Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Maalesef covid-19 süreci nedeniyle 3. Uluslararası Fiziksel Kimya ve Fonksiyonel Malzemeler Konferansını online olarak gerçekleştiriyoruz. Diliyor ve yürekten istiyorumki, önümüzdeki dönemde yine böyle bir toplantıda siz katılımcıları Malatya’da ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde misafir etmek isterim. 6 fakülte, 2 yüksekokulu, 9 meslek yüksekokulu, 1 lisansüstü enstitü ve 11 uygulama ve araştırma merkezi olmak üzere 29 akademik birimi ile eğitim ve bilimsel çalışmalarımızı yürütüyoruz. Uluslararası üniversite olma hedefi olan bir şehir üniversitesiyiz. İl merkezinde 2 ana yerleşke olmak üzere 8 ayrı ilçede yerleşkemiz bulunuyor. Türkiye’nin en genç, ama en hızlı büyüyen üniversitesiyiz. Aynı zamanda uluslararası bir üniversiteyiz. Kuruluşumuzun ikinci yılında 362 uluslararası öğrenci üniversitemizde kayıt hakkı elde etti. Hedefi uluslararası bir üniversite olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde bilim, insanlık ve dünya için katkı ve destek sunmak isteyen dünyanın neresinde olursa olsun tüm bilim insanları ve akademik kurumlarla işbirliğine hazırız. Üniversite olarak uluslararası bir üniversite olmayı yerel değerlerden kopmadan gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

-“ Dünyayı ve sağlık alt yapısını çocuklarımızın yaşayacağı çağa göre hazırlamak zorundayız.”
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.