ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

MAFSAD ve Sille Sanat Sarayı Beyşehir’de Sergi Açtı.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından yürütülen Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi kapsamında Konya Beyşehir’de fotoğraf sergisi açıldı. 

25 Ağustos 2022 21:04
MAFSAD ve Sille Sanat Sarayı Beyşehir’de Sergi Açtı.

MAFSAD’ın yanısıra Ülkemizden Sille Sanat Sarayı, Arnavutluk’tan Auleda Local Economic Depelopment Agency, Sırbistan’dan Art Team Photo Club ve Kuzey Makedonya’dan Kumanova Photo Club gibi STK’lar proje içerisinde aktif olarak yer alıyor.

Proje kapsamında daha önce Malatya’ya bir sergi açılmış, bu sergide 4 Ülkeden 34 fotoğrafçının toplam 40 eseri sergilenmişti. Aynı fotoğraflarla projenin ikinci sergisi Konya Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde açıldı. Fotoğraf sergisi Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini fotoğraf yoluyla anlatmayı amaçlıyor.

Sergi ile bilgi veren Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir “11. Üyeler Buluşması” ve fotoğraf sergisi hakkında şunları söyledi: “Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin yürüttüğü Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesinde paydaş olmaktan mutluluk duyuyoruz. 4 Ülkeden fotoğrafların yer aldığı sergimizi Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde açtık. Fotoğraf sergimizi Sille Sanat Sarayının “11.Üyeler Buluşması Etkinliği” ile eşzamanlı olarak gerçekleştirdik. Açılışa Kuzey Makedonya’dan Vladimir Jovanovski, Slovenya’dan Vasja Doberlet, Bosna Hersek’ten Faruk İbrahimoviç, Türk fotoğrafının önemli ve değerli isimleri Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman, Yusuf Tuvi, Nadir Ede, Güler Ertan ve birçok fotoğraf sanatçısı katıldı. Sergi, fotoğraf sanatçılarından tam not aldı.

Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada “READ-Regional Network for Culturel Diversity (Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ)” projesi kapsamında finanse edilen Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi çerçevesinde ikinci fotoğraf sergisini Konya Beyşehir’de açtıklarını söyledi. Serginin organizasyon ve açılışının proje ortağı Sille Sanat Sarayı yöneticisi ve Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir tarafından yapıldığını belirten Yılmaz Konuk, Reha Bilir’e ve açılışa katılan fotoğraf sanatçılarına çok teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Sergi, Ağustos ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.