ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

“AK Parti Verdiği Sözleri Yerine Getiren Milletin Partisidir”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ziyaret ettikleri Konak bölgesinde vatandaşların büyük bir teveccühü, desteği ve ilgisiyle karşılaştılar. 

10 Mayıs 2023 19:15
“AK Parti Verdiği Sözleri Yerine Getiren Milletin Partisidir”

“AK Parti Verdiği Sözleri Yerine Getiren Milletin Partisidir”


AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ziyaret ettikleri Konak bölgesinde vatandaşların büyük bir teveccühü, desteği ve ilgisiyle karşılaştılar.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Partiye duydukları güvenden dolayı mahalle sakinlerine teşekkürlerini sunan AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, “ 6 Şubat depreminden bu bölgemizde çok ciddi seviyede etkilendi, bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Rabbim beterinden korusun.Türkiye’nin bugünleri ve yarınlarını ilgilendiren çok kritik bir seçime gidiyoruz. Sizlerin destekleriyle inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılını başlatacağız, bizler bu bölgemizin değerli sakinlerine sonuna kadar inanıyoruz.” diye konuştu.


6 Şubat depreminden dolayı yaşadıkları zorlu süreci el birliğiyle atlatıp Malatya’yı eski güzel günlerine hep birlikte kavuşturacaklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde Yeşilyurt’un kırsal bölgelerinde ciddi yıkımlar ve can kayıpları oldu. Çırmıktı, Gündüzbey, Barguzu ve Konak gibi bölgelerimizde aynı şekilde etkilendi, bizlerde yaşanan mağduriyetlerin ve sorunların giderilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün hem sorunları dinlemeye, yapılan çalışmaları anlatmaya ve fikir alış verişi için buradayız. Tabii ki buralar kırsal alanlar olduğu için depremden sonra çok sayıda vatandaşımız tek katlı evlerinde ya da gerek prefabrik gerekse de konteynırlarını buradaki arazilere kurarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Yıkılan evlerin yerinde dönüşümü, kalıcı konutlar, iş alanları ve köy evleri gibi yatırımlarda bu dönemde hız kazandı. Belediye olarak buranın turizm potansiyelini geliştirip cazibesini artırmak için sokak sağlıklaştırma projelerine başlamıştık ancak çok büyük bir felaket yaşadık.Bundan sonra yeni yatırımlara yoğunlaşacağız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yine AK Parti Hükümetleriyle birlikte bölgelerimize daha fazla katkı sunacağız.” diye konuştu.


AK Partinin verdiği tüm sözleri yerine getiren milletin partisi olduğunu söyleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “Birileri masalar oluşturup ‘hangi rantı sağlayacağız’ diye düşünüp hesap yaparken biz 6 Şubat’tan bugüne kadar deprem yaralarını sarmak, vatandaşlarımızın derdine derman olmak için çalıştık. İlk günden itibaren Malatya’nın her noktasında hemşehrilerimizle bir olduk, beraber olduk. Depremin ilk günlerinde buraya geldiğimiz mahalle sakinleri bizden çadır istedi, biz ise konteynırların kurulacağı alanlar üzerine muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizle toplantılar yapıp, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için kalıcı çözümlere yoğunlaştık.


Vatandaşlarımızın yanı sıra esnaflarımıza tahsis edeceğimiz yeni konteynırlarımızın dağıtımına devam edeceğiz.Biz Gündüzbey, Çırmıktı, Konak ve Barguzu gibi bölgelerimizi yerinde dönüşüm uygulamalarıyla birlikte geleneksel hayatıyla, kültürüyle, tarihiyle ve tüm güzellikleriyle yaşatmaya çalışacağız, bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Bölgelerimizin dokusu ve mimari yapısına uygun tek ve iki katlı köy evlerimizi buralara yapacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın gözetiminde yapılacak çalışmalar için Ankara’dan uzman bir heyetin katılımıyla toplantılar yaptık, çalışmalar hız kazandı. Yapılan projeleri yakında sizlerle paylaşacağız.İtiraz süreçleri ve hak sahiplikleriyle ilgili süreçte tamamlandıktan sonra ihaleler yapılacak ve ardından konutlarımızın inşasına başlayacağız. Deprem konutlarını Pütürge’de, Doğanyol’da, Yeşilyurt’ta, Battalgazi’de ve Kale’de yaptık. O konutlar nasıl yapıldıysa şu anda üzerinde çalışılan bu projelerde mutlaka yapılacaktır. Kırsal bölgelerimizin ruhunu ve kimliğini ön plana çıkartacak, kültürümüzü ve geleneksel hayatımızı yansıtacak sağlam ve güzel yaşam alanları hep birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.