ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Eğri Cetvelle Doğru Çizgi Çıkmaz

 

15 Temmuz 2023 18:46
Eğri Cetvelle Doğru Çizgi Çıkmaz

Biliyorsunuz, takımı ez az 450 milyon lira borçlandırıp gitmişti Adil Gevrek. Kulüp başkanlığı için  Şimdi yeniden aday olacakmış. Ne diyelim Allah hayırlısını versin. O dönemi hatırlarsınız; şeffaflıktan uzak, ben ne dersem o olur. Yönetim kurulu üyeleri dahil kimsenin söz hakkının olmadığı bir anlayışla Kulüp batırıldı. Borç 60 milyon lira dendiysede birden 450 milyon fatura çıkarıldı. Hesaplar saklandı Üstüne üstlük bir de en kıymetli futbolcu Tethe kulübe tek kuruş ödemeden serbest kaldı, sadece bir futbolcudan zararımız en az 2 milyon Euro Dünya futbol tarihinde görülmemiş bir olay. Bunların hepsini yaşadık hatta Milletvekilleri için kongrelerde ağır ifadeler kullandı, kimse hesap sormadı.

Kulübün borcu 60 milyon civarındayken "istifa et biz ödeyelim "diyenleri dinlemedi. Kulübün tüzüğüne aykırı birçok eylemler yapıldı kendiyle yola çıkanlar dahi istifa edip gittiler, Adil Gevrek bırakmadı bu kadar ağır tablonun sorumlusu kendi değilmiş gibi, yeniden aday oluyor.

 Adaylığına sıcak bakanlar, bu 450 milyon liranın büyük kısmı kendi alacağı diye düşünüp, Dolayısıyla transferin  önünü açar diyorlar. Resmiyette Öyle olamaz zaten. Çünkü tüzüğe göre kulüp borçlandırılamazdı. Bunun hesabını soran oldu mu? Olmadı. Hesap verimlilikten uzak, açık, şeffaf olmayan bir kişiye yeniden kulüp teslim etmek, nasıl bir ruh halidir anlayamadım.

Ben Adil Gevrek'in son mali kurulunu yargıya götürdüm dava halen devam ediyor. İnanın olaylara şahit olanlar bile bizi şahit yazmayın diyorlar. Tüzük gereği tüm üyelere açık olması gereken hesaplar, kulüp binasında üyelere açılmış gibi gösterildi ve divan kurulundan saklandı. Mali kongre günü Adil Gevrek bana," takım düştü zaten bir de hesapları çıkarmak doğru olmaz di" dedi mi demedi mi?

Kulübe aday olmadan önce, şu borçları bir temizleyin. Kamu kurum ve kuruluşlarından maddi olarak beklentin,z varmı açıklayın. Deprem Malatya’yı yerle bir etmişken "Belediye bize para versin demek." İçin açık söylüyorum; yüzsüz olmak gerekir. Zaten Belediyelerin bu işe ayıracakları 1 liraları bile yok. Eğer verirlerse bu halk o Belediye Başkanını bir daha göreve getirmez. Aforoz eder. Adil bey önce çık bir yol haritanı açıkla. Borçlar nasıl ödenecek, parayı nereden bulacaksın? Bunları bir anlat bizde bilelim. Yoksa öyle hamasi nutuklarla, hayali bütçelerle kimse sizin yanınızda olmaz.  Bir gün önce basın açıklaması yapıp "yönetim bize hesapları göndermedi diyen" kişi daha sonra, beni şahit yazmayın diyecek kadar ihanet içinde olduğunu görmek beni derinden üzmüştü. Peki, bundan sonra ne olur? Bilmiyorum ama yeni Malatya spor için kötü günler bitti. Daha kötü günler geliyor. Hazırmıyız. Üstelik 450 milyon borç dolar ve Euro makul düzeydeyken borçlarıydı. Şimdi ne kadar oldu onu da bilmiyoruz. Beklide borç 2 katına çıktı.

Birde şunu merak ediyorum. Bir kaç aile bireyiniz dışında kim sizin yönetiminizde yer alır? Sizinle daha önce çalışmış bir yönetici" transferleri sorduğumuzda bize " yarın basına açıklayacağız, orda görürsünüz "diyen bir zihniyetin yönetiminde olmak nasıl bir duygudur acaba.

Sonuç ne olacak diyorsanız, bende sizin gibi bekliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.