ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

YEŞİLYURT’UN KIRSAL MAHALLELERİ, MODERN TASARIMLI YENİ KÖY EVLERİYLE FARKLI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞACAK

 

18 Temmuz 2023 18:48
YEŞİLYURT’UN KIRSAL MAHALLELERİ, MODERN TASARIMLI YENİ KÖY EVLERİYLE FARKLI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞACAK

YEŞİLYURT’UN KIRSAL MAHALLELERİ, MODERN TASARIMLI YENİ KÖY EVLERİYLE FARKLI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞACAK

“Köy Evlerimiz Sağlam Yapısı ve Tasarımıyla Göz Dolduracak”

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Yeşilyurt’un kırsal mahallelerine yapılacak yeni konutlar ve köy evleri için Kadiruşağı, Seyituşağı, Atalar ve Gözene mahallelerini ziyaret ederek, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle istişare toplantısı düzenlediler.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerden ciddi seviyede etkilenen Yeşilyurt’un kırsal mahallelerine inşa edilecek yeni konutlar ve köy evleri, gerek iç ve dış tasarımları gerekse de mimari yapıları ve çevre düzenlemeleriyle kırsal bölgelerdeki yaşam kalitesini artıracak. Şubat ayındaki depremin ardından yapımına hız verilen çok sayıdaki köy evi bu yılın sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. İnşaatı devam eden binaların yanı sıra yeni yapılacak konutların yer tespiti için istişare toplantıları hız kazandı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı’da, Kadiruşağı, Seyituşağı, Atalar ve Gözene mahallelerini ziyaret ederek, yeni konutlar ve köy evleri için mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle istişare edip, talepleri dinlediler.

Dört ayrı mahallede gerçekleşen ziyaretlerin ve toplantıların verimli geçtiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Köy Evlerinin mimari yapıları ve tasarımlarıyla kırsalda yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek özel yatırımlar olduğunu dile getirdi.

Kırsal bölgelere yapılacak yatırımları her zaman olduğu gibi ortak akılla hizmete sunacaklarını dile getiren Başkan Çınar, “Kırsal bölgelerimize inşa edilecek köy evlerinin yer tespitiyle ilgili dört ayrı mahallemizi ziyaret ederek muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı teknik personellerimizin yanı sıra köy evlerinin inşaatını yapan müteahhitlerinde yer aldıkları toplantılarımız gayet verimli ve güzel geçti. İlçemizin bazı kırsal bölgelerinde köy evlerinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 6 Şubat depreminden çok ciddi seviyede etkilenen ve büyük bir hasar alan bu mahallelerimize yeni köy evleri inşa edilecek. Tabii ki tüm yatırımlarda olduğu gibi köy evleri içinde muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin taleplerini dikkate alıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin ortak mutabık kaldığı alanlara 100 ve üzeri toplu konut ve köy evinin yanı sıra cami ve mahalle odası gibi sosyal donatılarıyla birlikte su, kanalizasyon ve elektrik hatları gibi alt yapıları tamamlanıp, çevre düzenlemesi de yapılarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Köy evleri depreme dayanıklı yapısının yanı sıra tasarımı ve çevre düzenlemesiyle birlikte kırsal bölgelerimizde ki yaşam kalitesini artıracaktır. Yeni yapılacak köy evlerinin bazıları için yer tespitleri netleşti, bazıları üzerinde görüşmeler devam ediyor. Hemşehrilerimiz, muhtarlarımız, kamu ve kurumlarımızın idarecileriyle ortaklaşa hareket ederek kırsal bölgelerimizin ihtiyaç duyduğu bu tür güzel yatırımları el birliğiyle hizmete sunacağız. Nitelikli, güzel ve modern köy evlerimiz kırsal mahallelerimize ayrı bir güzellik katacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Yapılan toplantılara katılarak görüş ve önerilerini paylaşan mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri de, hazırlanan projeleri beğendiklerini ifade ettiler.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.