ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

40 KM’LİK ANA İSALE HATTI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

24 Ağustos 2023 21:38
40 KM’LİK ANA İSALE HATTI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yoğun girişimleri sonucunda Malatya’ya içme suyu sağlayan Gündüzbey Kaptaj tesisi yeni ana isale hattı 1. etap yapım çalışmaları başladı. Proje, Maski Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Devlet Su İşleri (DSİ) 92. Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Malatya İçme suyu Ana İsale Hattı 1. kısım yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “DSİ Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Malatya’nın gelecek yüz yılını inşa edeceğimiz bu projemize başladık” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesi Konak Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan 20 bin tonluk ana dağıtım deposuna kadar yapılacak olan 8 bin 500 metrelik içme suyu ana isale hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmanın aşaması hakkında bilgiler veren yüklenici firma Şantiye Şefi Engin Güler,  “Pınarbaşı kaptajından aldığımız suyu, Konak’ ta inşa edeceğimiz su deposuna aktarmak için isale hattı çalışmalarına başladık. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, Konak Mahallesi sınırları içine yapılacak olan 20 bin tonluk içme suyu deposuna kadar olan 1. etap çalışmalarının başladığını belirterek, hattın 1600’lük Düktil çelik boruların kullanılarak yapılacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yoğun çalışmaları ve girişimleri neticesinde bu yatırımın Malatya’ya geldiğini söyleyen Mert,  iş bitiminde yatırım maliyetinin 1.5 milyar TL. olacağını belirtti. Mert, “Malatya’mızın yeni bir dönüm noktası için çalışmalarımıza başladık.  Buradaki eski çelik hatlarımız miadını doldurmuştu. Kullanım ömrünü tamamlamış olan bu hatta depremlerde birlikte birkaç yerde patlamalar yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın DSİ Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Malatya’nın gelecek yüz yılını inşa edeceğimiz bu projemize başladık.  Yaklaşık 40 kilometrelik bu isale hattı ile eskimiş isale hattını baştan yenileyeceğiz.  Bu projemiz ile aynı zamanda bölgedeki kayıp kaçak oranında en aza indireceğiz. Malatya için çok önem arz eden bu projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyor, bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜRKAN: “GELECEK YÜZYILA DA HİZMET EDECEK”

Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana isale hattının 1980’li yıllarda yapıldığını hatırlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mevcut hattın kullanım ömrünü tamamladığını söyledi. Yenilenecek olan hat ile birlikte fiziki kayıp-kaçak suların önüne geçileceğinin altını çizen Başkan Gürkan, “Yer teslimi yapılan ana isale hattının değişmesiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde incelemek için buradayız. Kaptajımız bin 200 rakımlı bir yükseklikte. Bin 50 metre yükseklikte olan bulunduğumuz bölgede 20 bin tonluk su deposu yapılıp, HES kurulup elektrik üretimi de sağlanacak. Böylece hem vatandaşımıza su temini sağlayıp hem de elektrik üretimi yapacağımız bir depo inşa ediyoruz. Mevcut ana isale hattı 1980’lerde yapılmış çok eski bir hat olup kullanım ömrünü tamamlamıştı.

Su kayıp kaçakları fazla olan bu hatta depremle beraber arızalar da artmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Strateji Başkanımız, Tarım ve Orman Bakanımız ve DSİ Genel Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde burada yaklaşık 1 buçuk - 2 milyar lira civarında bir yatırım planlandı.  Bu planlanan yatırımın yaklaşık 300 milyonluk kısmı ihale edildi. 1600’lük borularla,  bin 200 rakımlı kaptajdan, suların bin 50 rakımlı depoya getirilmesi için hat inşa ediliyor. Buradan da Malatya’mıza su temini sağlanacak inşallah. Yenilediğimiz ana isale hattımız ile su kayıp kaçaklarını önleyerek, Malatya’mızın gelecek yüz yılına hizmet edecek bir çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,  Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze, milletvekillerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Bu çalışmalarımızın Malatyalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.