ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı’nın 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Kutlama Mesajları

 

11 Eylul 2023 11:29
Vali Ersin Yazıcı’nın 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Kutlama Mesajları

 

Eğitim Camiamızın Kıymetli Mensupları, Saygıdeğer Veliler, Sevgili Öğrenciler...

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim; hikmeti, hakikati, doğruyu, güzel olanı aramak maksadıyla yapılan ve beşikten mezara kadar devam eden bir yolculuğun adıdır. Sağlam bir azim, mükemmel bir kararlılık ve bitmez bir heyecan isteyen bu irfan yolculuğu, tüm insanlığa birbirinden güzel hedefler tayin etmektedir. Ülkemizin eğitim alanındaki hedefini, yüce Atatürk ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek’ diye vurgulamıştır.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Aziz Milletimizin istikbalini, Türkiye’mizin inkişafını sizler bina etmektesiniz. Bu münasebetle hedefimiz ilimde, bilimde yarışmak ve uygar medeniyetler seviyesine çıkmak olacaktır. Yüce Atatürk ‘Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça muhabere meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusu ile mümkündür.’ veciz sözüyle bunu vurgulamıştır. Bu zor, meşakkatli fakat son derece ulvi vazifenizde sizlere başarılar diliyorum.

Muhterem Velilerimiz,

Malumlarınız, eğitim ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır. Bu gerçekten yola çıkarak, bin bir cefa ve fedakârlıkla bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın istikbalini belirlemede okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle daima işbirliği içerisinde olacağınızdan şüphem yoktur. Çünkü sizler çocuklarınızın ilk öğretmenlerisiniz ve onları en iyi tanıyanlar da yine sizlersiniz.

 Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,

Ülkemizin ve Milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Bu zor süreçte insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan asla endişe duymuyor, eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum.

Saygıdeğer Malatyalılar,

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen ilimizin yaralarını el birliğiyle saracağız ve Malatya’mızı tekrardan özlenen günlerine yeniden kavuşturacağız. Devletimiz bütün imkânları ile bu zorlu süreçte yanıbaşınızda olacaktır. Bizler sevincimizi paylaşarak ziyadeleştirdiğimiz gibi acılarımızı da paylaşarak bertaraf etmeyi bilen bir milletiz.

Bu anlamda, 870 okulumuz, 11.378 öğretmenimiz ve 153.927 öğrencimizle Malatya’da 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamakta olduğumuzu, yediden yetmişe yekvücut olarak asrın felaketinin izlerini sileceğimizi ifade ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş bulunan, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan eğitim camiamızın Aziz Neferlerini saygı ve şükranla anıyor, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimizin, velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin İlköğretim Haftalarını kutluyor, başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.