ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

MİAD Çocukların Yüzü Gülsün Diye Malatya’daydı

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD), deprem felaketinden bu yana Malatya için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. 

12 Eylul 2023 15:15
MİAD Çocukların Yüzü Gülsün Diye Malatya’daydı

 MİAD bu anlamda geleneksel hale getirmeyi planladığı ‘MİAD Sünnet ve Çocuk Şenliği’ni 9 Eylül Cumartesi günü ‘MİAD Konteyner Kent’te gerçekleştirdi. Şölene Malatya bürokrasisinin önemli isimleri, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler, bölge STK temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu eşlik etti.

Meydana gelen deprem felaketinden bu yana Malatya’nın kalkınmasını önceliği olarak belirleyen MİAD, şehrin yaralarının sarılması ve özellikle çocukların o büyük travmayı atlatabilmesi adına önemli çalışmalar yürütüyor. Bu niyetten hareketle projeler geliştirdiklerini aktaran MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş; “Malatya’mız, Asrın Felaketi diye tabir edilen bir deprem yaşadı. Öncelikle insanların barınmasını sağlamak amacıyla bu alana konteynerler getirerek vatandaşımızın kullanıma sunduk. Şimdi de bu insanları biraz daha mutlu edebilmek, yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa unutturabilmek amacıyla, ‘Sünnet ve Çocuk Şöleni’ adı altında bu insanları hem birbirleriyle buluşturmak hem de bir araya gelmeyi planlayarak bu etkinliği yaptık. Bugün burada Konteyner Kent’te kalan yaklaşık 2 bin kişiye yemek dağıttık ve ‘MİAD Sevgi Evleri’ bünyesindeki çocuklar da dahil olmak üzere 26 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Onlarca kız çocuğumuza kıyafet yardımında bulunduk ve 100’ün üzerinde çocuğumuza bisiklet dağıttık. Eksiklikler için de yine tespitte bulunarak eksiklikleri giderme sözü verdik. Malatya’mızı yalnız bırakmayacağımızı ilk günden bu yana tekrarlıyoruz, bu söylemimizin arkasında durmak için de gayretlerimize devam edeceğimizin altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

PROJELER YENİ BAŞLIYOR

 Kendisine destek olan tüm herkese ve özellikle MİAD Yönetim Kurulu’na ve üyelerine teşekkürlerini ileten Akdaş, Malatya’nın yanında olmak istediklerini şu sözlerle aktardı, “Çıktığımız bu yolda birçok iş insanı arkadaşım benimle birlikte burada çalışmalara katıldı, destek verdi. MİAD’ın Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyelerimiz projeyi sunduğum andan itibaren benimle birlikte yol aldı. Bu konuda kendilerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonrası için de İstanbul’daki işadamlarımız ile birlikte buralara sık sık gelerek, Malatya’yı takip etmek için gayret göstereceğiz. Bu yıl MİAD tarafından yapacağımız çalışmalar içinde, Malatya için özel bir proje üretmek, gerekirse uluslararası kuruluşlardan da destek alarak Malatya’ya destek olmak, Fırat Kalkınma Ajansı, Belediyemiz, Üniversitelerimiz ile birlikte bu felaket sonrasında Malatya’nın yanında olabilecek projeler üretmek niyetindeyiz. Biz MİAD olarak projelerimize yeni başlıyoruz. Bunun arkası devam edecek. Malatya’nın ihtiyacı olan projelerde Malatya’nın yanında olmak istiyoruz. Elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.