ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

DİYARBAKIR OSB MALATYA DAN GELEN DEPREMZEDE YATIRIMCILARA KUCAK AÇTI!!!! MALATYA KARDEŞ İL DEDİ.

 

19 Eylul 2023 14:25
DİYARBAKIR OSB MALATYA DAN GELEN DEPREMZEDE YATIRIMCILARA KUCAK AÇTI!!!! MALATYA KARDEŞ İL DEDİ.

DiYARBAKIR ORGANIZE SANAYİ 

MALATYALI YATIRIMCIYA KUCAK AÇTI!!!!

6 Şubatta Merkez Üssü Kahramanmaraş olan birçok ilimizin meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin etkileri ticari ve sosyal hayatta derin izler bıraktı.

Ne varki acısıyla bir olan bir milletin yine zor gününde ,komşu kardeş şehirler el uzattı.

Depremin ilk saatlerinde birçok gıda ve giyecek yardımını memleketimize ivediyetle yetiştiren Diyarbakır Organize Sanayi Yönetimi depremzede hemşehrilerimize adeta baba ocağı samimiyetiyle kucak açtı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Depremde işyerleri hasar gören sanayicilere tahsis edilmek üzere yapılması planlanan 14 Adet İşlik Projesi hayata geçireceğini söyledi.

 Fidan açıklamasında; “Biliyorsunuz bölgemizde bir deprem yaşadık. İnşallah Allah bir daha böyle bir felaket göstermez. 

Bizim şu anda yaptığımız 14 adet bin metrekare alanda yapmış olduğumuz yerlerde yaklaşık bin ile 1500 kişi arasında istihdam sağlayacağız.

 Hızlı bir şekilde yapmamızdaki sebeplerden bir tanesi Sanayi Bakanlığı ve Kalkınma ajansı ile ortak olarak yapıyoruz.  

Daha önce merdiven altı dediğimiz alanlarda çalışan üreticiyi çıkarıp daha büyük, daha geniş, daha güzel yerlerde üretim yapmalarını sağlamak istiyoruz. 

 Bununla ilgili daha işe başlamadan talepler başladı. 

 En önemlisi geçen gün Malatya’dan bir depremzede kardeşimiz geldi. Şu an ortada olmayan bir yerden kiralık bir yer almak istiyor.

 Projemizin bit kaç ay içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz, lakin bu süreçte kalkınmaya ve üretmeye motive olmuş bu depremzede kardeşimizin süreci bekleyerek motivasyonunu düşmemesi adına yine yönetimimize ait olan dukkanlarimizdan imkan yaratarak kendilerine tahsis ettik .

 Biliyoruzki her sevinç paylaşildikca her yük beraber sirtlaninca mana kazanir. 

11 ilimizle beraber tüm ülkemizin tek yürek oldugu bu felakette gerek şahsim gerek temsil etmiş oldugum makam adina bugun Malatyali kardeşlerimize elimizden geleni yapip , alanlarini oluşturduk. 

Felaketten etkilenen ülke ekonomimize üreterek katkida bulunmak isteyen her depremzede yatirimcinin bereketi ile bilinen Diyarbakır topraklarındaki bir kardeşide benim ve yönetimine nail olduğum Organize Sanayi Bölge yönetimidir.

Bu topraklar icin ayakta kalma üretebilme fikir ve becerisine gücüne sahip olan her kardeşimize klavuz olmaktan kıvanç duyariz.

Biz deprem yaralarını sardık. Daha da sarmaya devam ediyoruz. 17 bin çalışan sayımız vardı. Bu sayı şu anda 19 binlere doğru gidiyor.

 Kademeli olarak artış yapıyoruz. 

İşsiz kalan tüm depremzede kardeşlerimiz için Osb içerisindeki tüm işverenlerimize çağrıda bulunduk, 

Bu doğrultuda depremzede olan birçok kişinin istihdam edilmesinde yüce gönüllülük ile samimiyetle elini taşın altına koyup istihdam yaratan tüm işletmelerimize tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

 Diyerek sözlerini sonlandiran Diyarbakır Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Fidan a bizde Malatya li hemşehrilerimiz adına bu duyarlı çağrısı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.