ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR

 

22 Eylul 2023 22:01
HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR

HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR

AĞBABA; “AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”

Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ardından Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in de yakınlarını çeşitli yerlerde işe yerleştirdiği iddialarına “Al birini vur ötekine. Anlaşıldı ki halk için değil sülaleleri için başkan olmuşlar.” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’li belediye başkanlarının yakınlarını kamu kurumlarında/belediyelerde işe yerleştirmelerini tuzun kokması olarak değerlendirdi. Ağbaba, kızını Yeşilyurt Belediyesi’nde, oğlunu MASKİ’de, oğlunun nişanlısını Battalgazi Belediyesi’nde, küçük oğlunu kısa süreliğine de olsa  TYP kapsamında MORMAŞ’ta, yiğenlerini, kuzenlerini ve kuzenlerinin çocuklarını  Battalgazi Belediyesi’nde işe yerleştirdiği iddia edilen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e seslenerek, “Çocuklarınızdan fırsat kalırsa bir iki tane de fakir fukaranın çocuğunu işe alın” dedi.

Belediye değil sanki çiftlik!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşinin KPSS’ye girmeden Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne işe yerleştirildiği, Aksaray’a hiç gitmeden mesaide görüldüğü, bir süre sonra memur kadrosunu aldığı, 23 Ağustos 2023 tarihli Bakanlık onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü'nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosuna naklen atandığını hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yeşilyurt Belediye Başkanının KPSS’de derece yapan gençlerin bile mülakatlarda elenerek kamuya alınmadığı bir ortamda eşini istisnai kadrodan memur yapması ne kadar utanç verici ise, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in neredeyse tüm ailesini-sülalesini belediyelerde işe yerleştirdiğinin ortaya çıkması o kadar utanç vericidir. Biz belediye başkanlarının halka hizmet için seçildiğini bilirdik, AKP iktidarlarıyla birlikte o makamlar eşin dostun, akrabaların istihdam alanlarına döndü. İşsizlikten intihar eden gençlerin olduğu ülkede bu çirkinlikleri, kepazelikleri görmek üzüntü verici” dedi.

Organize bir usulsüzlük, kötülük var!

“Malatyalı siyasetçilerin, yerel yöneticilerin yaptıkları uygulamalar Malatya isminin sürekli skandallarla anılmasına sebep oluyor” diyen  Veli Ağbaba, “iddialar doğruysa Battalgazi Belediye başkanı ailesinde kimseyi boş bırakmamış. Üstelik te oğlunun nişanlısını daha nişanlılık döneminde belediyede işe almış. Küçük oğlunun ise İŞKUR üzerinden TYP kapsamında işe sokulması daha büyük skandal. Demek ki binlerce işsizin kayıtlı olduğu  İŞKUR’da TYP’li işe yerleştirilmelerin şeffaf yapıldığı/noter kurasıyla yapıldığı doğru değilmiş. Başkanın kendi oğlunu TYP’den işe almasına mı yanalım, İŞKUR’un bu işi ısmarlama yaptığına mı? Organize bir usulsüzlük var. Nereye elimizi atsak elimizde kalıyor. Onlar utanmaz ama biz Malatyalı olarak utanıyoruz” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.