ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

AĞBABA, MALATYA’NIN ULAŞIM SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

 

24 Kasım 2023 05:36
AĞBABA, MALATYA’NIN ULAŞIM SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

AĞBABA, MALATYA’NIN ULAŞIM SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

HIZLI TREN ÇIKMAZ SOKAĞA GİRDİ

2000 YILLIK KÖPRÜ RESTERASYONLA YENİLENDİ!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kuzey çevreyolundan hızlı terene, Hekimhan-Kuluncak-Darende Karayolu’ndan, Arapgir-Arguvan karayoluna kadar ulaşımla ilgili tüm sorunları sıralayarak Bakan Abdulkadir Uraloğlu’ndan sorunların çözümünü için destek istedi.

KUZEY ÇEVREYOLU NE ZAMAN BİTECEK?

Ağbaba, Kuzey Çevreyolu’nun yıllardır bitirilemediğini belirterek, “Malatya çevre yolu olmayan tek ildi. Yıllardan beri "Yapılacak, yapılacak, yapılacak." denildi. Kuzey Çevre Yolu'nun temel atma töreni 28 Mayıs 2017'de o dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapıldı ve 2019 Ağustosunda bitirileceğini söyledi. Geçen sene yine açıklama yapıldı: "2023'te açılacak." denildi. Yıl bitti, Kuzey Çevre Yolu hâlâ açılamadı, maalesef hâlâ bekliyoruz. Ne zaman bitirilecek onu da merak ediyoruz” dedi.

HIZLI TREN ÇIKMAZ SOKAĞA GİRDİ

Ağbaba, “Devlet Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürü Sayın Ufuk Yalçın yazın yaptığı açıklamada "20 Hazirandan itibaren hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferiyle Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız." dedi yani Malatyalı yolcular Sivas'a gidecek, Sivas'ta bir süre bekleyecek, ardından hızlı trenle Ankara'ya gidecek. Malatya'ya hızlı tren müjdesi verilen tarih 2011 yılı, on iki yıl geçtikten sonra hâlâ geldiğimiz nokta bu. Yıllardır Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin bir sonraki aşaması olarak dillendirilen Sivas-Malatya Hattı'nın yapımı bu açıklamayla çıkmaz sokağa girmiş durumda, "Sivas'a gidin, Sivas'tan trene binin." deniliyor. "Hedef 2023." deniliyordu daha önce, hedef şimdi 2053 mü olacak yoksa 2071 mi olacak Malatya'yla ilgili? Onu da kamuoyu merak ediyor” ifadelerini kullandı.

MALATYA-ARAPGİR YOLUNDA 2 ARAÇ YAN YANA GEÇEMİYOR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bir başka yol hikâyemiz var bizim. Birçok ilçemiz birbirinden güzel ama Arapgir ilçemiz hem tarihî güzelliği hem doğal güzelliğiyle hakikaten önemli ilçelerimizden biri. Burada maalesef yıllardır söylüyoruz, Sayın Bakan sizin de dikkatinize sunmak istiyorum: Yol sanki başka ülkenin yoluymuş gibi. Duble yolla övünülüyor ama Malatya Arapgir yolu maalesef iki aracın yan yana geçemeyeceği bir yol ki bu yol hem tarihî anlamda hem turistik anlamda önemli bir yol. Kemaliye'yi Ağın'a, Eğin'e, Erzincan'a bağlayan bir yol, maalesef yapılamıyor. Arapgir ilçesi dünyanın en eski cemevine sahip, Malatya'nın en eski kütüphane ve camilerine ait bir ilçemiz. Bu yolun da mutlaka düzeltilmesi lazım” şeklinde konuştu.

UÇAK SAATLERİ MALATYALILAR İÇİN EZİYET

“Uçak saatleri Malatya'da yaşayan herkes için eziyet” diyen Ağbaba, “ Daha önce gece 23.50, sabah 5.40'tı; şimdi uçak saatleri değiştirilmiş ama maalesef yine uygun değil. Ankara'dan Malatya'ya gelen birisi veya Malatya'dan Ankara'ya giden birisi mutlaka bir gece yatmak zorunda, bunu da dikkatlerinize sunayım.   Havalimanı terminali, siz de temel atmaya gelmiştiniz, birlikte seyahat etmiştik, o havalimanı terminal inşaatı da hâlâ bitirilebilmiş değil, onu da dikkatlerinize sunmak istiyorum” dedi.

BEYLERDERESİ’NDE 1 KAZA OLSA TRAFİK KİLİTLENİYOR

Veli Ağbaba konuşmasının devamında “Beylerdere'miz var, çok meşhur, türkülere konu olmuş. Doğuyu Batıya bağlayan viyadük.  Beylerderesi Viyadüğü'nde maalesef bir kaza olsa Malatya'nın trafiği bitiyor, kapanıyor yani şehre giriş-çıkış kilitleniyor. Bu viyadüğe alternatif bir yol yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YOL DEMEYE BİN ŞAHİT İSTER

“Malatya-Kuluncak Yolu'muz var. Hekimhan-Kuluncak Yolu Hekimhan'ı da Kuluncak'ı da Ankara yoluna bağlayan bir yol ama hâlen bitirilemedi, yapılamadı” diyen Ağbaba, “yine Darende-Kuluncak Yolu da aynı şekilde. Önemli iki ilçe olmasına rağmen maalesef Ayvalı yolu hâlâ tek şerit olmaya devam ediyor. Bir de daha önce kara yolları ağına alınan Arapgir-Arguvan Yolu var. Arapgir-Arguvan arasında Suceyn-Arguvan bölgesinde yol tam bir facia yani Karayollarının o duble yoluna falan yakışmayacak bir yol. Duble yol değil de normal bir yolun olması gerekiyor, yolu görmeniz gerekiyor, yol demeye bin şahit ister, tek aracın gidip gelmesi bile zor. Suceyn-Arapgir yolu, bunu da dikkatlerinize sunmak istiyorum.”dedi.

 SIFIR KÖPRÜ YAPTILAR

Ağbaba Arapgir Suceyn’de bulunan tarihi köprü restorasyonunu da eleştirerek “ Suceyn'de 2 bin yıllık, Romalılar Dönemi'nde yapılan yaya yolu köprüsü var, restore edilmesiyle ilgili talepte bulunmuştuk. Restorasyon başladı ama hakikaten yani böyle sıfır bir köprü yaptınız. 2 bin yıllık köprü ne hâle geldi. Allah aşkına bir bakın, şuna bir bakın Allah aşkına.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.