ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” Kutlama Programı

 

14 Aralık 2023 19:45
Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” Kutlama Programı

“Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” Kutlama Programı

 

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası”(Yerli Malı Haftası) kapsamında Kazım Karabekir İlkokulunda İl Müdürlüğümüz ve Malatya Hava Limanı Müdürlüğünün katkıları ile program düzenlendi. 

Milli değerlerimizi korumak, öğrencilerimizi bilinçlendirmek, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak, yerli üretimi desteklemek ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” programımızda yerli ve milli teknolojik ürünlerimizin maketleri sergilenerek öğrencilerimizi robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve dron teknolojileri alanında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlandı. Ayrıca katılımcılar yerli ve milli aracımız TOGG’u inceleme fırsatı buldu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda öğrenciler için yeni bir ufuk açmayı amaçladığını belirterek, “Öğrencileri yerli ve milli sanayiye yönlendirmek, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve yerli üretim bilincini güçlendirmek açısından önemlidir. Eğitim alanında, öğrencilere yerli teknoloji, mühendislik, ve inovasyon konularında eğitim ve fırsatlar sunarak bu bilinci pekiştirebiliriz. Ayrıca, endüstri ile iş birliği içinde projeler, staj imkanları ve mentörlük programları ile öğrencilere pratik deneyim kazandırarak yerli sanayinin gelişimine katkı sağlayabiliriz. Bu şekilde, genç neslin yerli ve milli sanayiye olan ilgisini artırarak, ülkemizin teknolojik bağımsızlığına destek olabiliriz”. dedi. Ayrıca programa katkılarından dolayı Malatya Hava Limanı Müdürü Serdar Akyüz’e teşekkür etti.

Programa; Vali Yardımcısı Bilal Basri, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Malatya Hava Limanı Müdürü Serdar Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.