ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

AĞBABA; “DEPREM KONUTLARINI ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR”

 

14 Aralık 2023 00:47
AĞBABA; “DEPREM KONUTLARINI ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR”

AĞBABA; “DEPREM KONUTLARINI ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR”

SADECE SU DEĞİL KANALİZASYON DA YOKMUŞ!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İkizce’de yapımı devam eden deprem konutlarının içme suyu dışında kanalizasyon alt yapısının da olmadığını belirterek “Suyu, kanalizasyonu olmayan evleri yapmak büyük yetenek. Deprem konutlarını bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar” dedi.

ALLAH AKP’YE AKIL FİKİR VERSİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada  İkizce bölgesinde Bin 700 konut Aralık ayı bitmeden teslim edileceğinin açıklandığını, ancak evlerin içme suyunun olmadığının ortaya çıktığını belirterek, “Tıpkı sulama kanalı olmayan barajlardaki gibi, içme suyu döşemeyi unuttukları deprem konutu yapmışlar. İkizce’deki deprem evlerinin temeli 13 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. İçme suyu yer teslimi ise 13 Kasım’da yapılmış. Temeli atmış, 7 ay sonra içme suyunu döşemeye başlamışlar. Allah AKP’ye akıl fikir versin.” ifadelerini kullanmıştı.

KANALİZASYONA ‘PAKET ARITMALI’ ÇÖZÜM BULMUŞLAR

Ağbaba, yaptığı yeni açıklamada “ içme suyu ihalesinin temel atıldıktan 7 ay sonra gerçekleşmesinin ardından şimdi de İkizce’deki deprem konutlarının kanalizasyon alt yapısının olmadığı konuşulmaya başlandı. İkizce’de Aralık ayında teslim edileceği açıklanan bin 700 konutun kanalizasyonun paket arıtma yöntemiyle çözülmeye çalışılacağı belirtiliyor. Binlerce kişinin kanalizasyon sorununa buldukları çözüm ‘Paket arıtma’. Peki biriken kanalizasyon nasıl boşaltılacak? Bunun için bir çalışma var mı? Bu sorunun cevabı yok. Görünen o ki depremzedeler hem susuz hem kanalizasyonsuz evlere mahkum edilecek. Her ne kadar DSİ tarafından geçici çözüm olarak içmesuyunun sondajla  , kanalizasyonun da TOKİ tarafından paket arıtma sistemi ile çözülmesi ön çözüm olarak düşünülse de bunun gerçekçi bir çözüm olmayacağını yaşayarak göreceğiz. Nisan ayından beri inşaatı devam eden konutların kanalizasyonunun ne olacağının düşünülmemesi ayrı bir problem. Görünen o ki deprem konutlarını da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.