ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN KÖPRÜ, MENFEZ VE TAŞ DUVAR İNŞA EDİYOR

 

29 Ocak 2024 02:19
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN KÖPRÜ, MENFEZ VE TAŞ DUVAR İNŞA EDİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Malatya genelinde kurmuş olduğu şantiyelerle yeni yol açma ve genişletme ile asfalt serim çalışmalarının yanı sıra menfez, köprü ve taş duvar çalışmalarını da aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 2023 yılında menfez, köprü ve taş duvar gibi çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri için yoğun mesai harcıyor.

Büyükşehir Belediyesi, köprü yapımı ve üstyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Battalgazi ilçesine 1 adet, Doğanşehir ilçesine 1 adet, Hekimhan ilçesine 1 adet, Pütürge ilçesine 2 adet köprü yapıldı.

Öte yandan kırsal kesimlerde altyapı hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve yağışlı havalarda oluşabilecek taşkınların önüne geçebilmek adına menfez çalışmaları da yapan Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine 2, Darende ilçesine 4, Kuluncak ilçesine 1, Pütürge ilçesine 1, Yazıhan ilçesine 1, Yeşilyurt ilçesine 1 adet olmak üzere toplamda 10 adet menfez inşa etti.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, oluşabilecek toprak kaymalarına karşı tehlike arz eden noktalarda ise taş duvar yapım çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yeni açılan yolların yüksek kısımlarında toprak kaymalarını önlemek için yapılan taş duvarlar, olası tehlikeleri en aza indirgiyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda Battalgazi ilçesine 20 bin 290 metreküp, Kale ilçesine 647 metreküp, Yeşilyurt ilçesine 19 bin 173 metreküp olmak üzere toplamda 40 bin 110 metreküp taş duvar örüldü.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.