ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

PROF. DR. GEZER: 5 YILLIK YEREL KALKINMA PROGRAMIMIZ HAZIR, YOL HARİTAMIZ HAZIR  

 

05 Şubat 2024 06:27
PROF. DR. GEZER: 5 YILLIK YEREL KALKINMA PROGRAMIMIZ HAZIR, YOL HARİTAMIZ HAZIR   

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, göreve geldiklerinde 100 günlük acil eylem planlarının hazır olduğunu ifade ederek, “5 yıllık yerel kalkınma programımız hazır, yol haritamız hazır. Bütün projelerimiz hazır. Görev aldığımızda gerçekten bu şehrin yakın tarihinin gördüğü en kapsamlı kalkınma seferberliğini başlatacak ve 5 yılın sonunda adeta küllerinden yeniden doğan Zümrüdüanka misali bu şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, beraberinde kendisini destekleyecek Saadet Partisi, DEVA Partisi il yönetimleri, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte CHP Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada İl Başkanı Barış Yıldız ile bir araya gelen Gezer, “Ülkemizin en köklü partilerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni hem ziyaret etmek hem de bu seçim süreciyle istişarelerde bulunmak üzere ziyaret ettik” dedi.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü olması nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşları da anan Başkan Adayı Gezer, “Malatya'da yüzlerce bölgemizde 10 binlerce insanımızı kaybettik. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Bu ülke 13 milyon yıldır depremlerle birlikte yaşıyor, bundan sonra da milyonlarca yılda yaşamaya devam edecek. Dolayısıyla ne yapıp edip depremlerle olan meselemizi halletmek zorundayız. Eğer bu ülkede bu topraklarda onurlu bir toplum olarak onurlu bir millet olarak yaşamak istiyorsak akşam eve gittiğimizde başımızı yastığa koyup rahatça uyuyabilmek istiyorsak çocuklarımızı ve gençlerimizi sağlıklı bir şekilde güven içerisinde geleceğe taşımak istiyorsak ne yapıp edip depremle olan meseleleri çözmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Malatya’nın birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden birinden geçtiğini ifade eden Gezer, “Hayatı boyunca bütün insanlarla birlikte çalışmayı yaşam felsefesi haline getirmiş bir hemşehriniz olarak karşınızdayız. Bu şehri alan alan, sektör sektör, ilçe ilçe çalışmış, yol haritası çıkarmış, hangi alanda ne yapılacak ne yapılması gerektiğini projelendirilmiş bir hemşerimiz olarak karşınızdayım. Dolayısıyla dönem Malatya için özellikle bölgemiz için şu parti ya da bizim partimizin parti meselesi olmaktan çıkmış dönem her açıdan birlik ve beraberliğe dayanışmaya ihtiyaç olunan bir dönem haline gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

Malatya’nın potansiyeli büyük bir büyük şehir olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Gezer, “Tarih boyunca iddiası olmuş bir şehir. Malatya yaklaşık 10 bin yıllık tarihe dayanan bir şehirdir. Medeniyetlere merkezlik yapmış bir şehir, yeri gelmiş Bizans'a Roma'ya kafa tutmuş bir şehir. Ama gelin görün ki Malatya bir süredir maalesef iyi gitmiyor. Bu deprem öncesi dönem için söylüyorum. Malatya son yıllarda önemli oranda irtifa kaybeden bir şehir. Kan kaybeden bir şehir. Bu yönüyle Malatya son 15-20 yılda ülkemizde en fazla geri giden 13 şehirden birisi” dedi.

Malatya’nın kamu kaynaklarının merkezi bütçelerinden alması gereken payın yarısını bile alamayan bir şehir olduğunu da vurgulayan Bağımsız Büyükşehir Adayı Gezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Malatya deprem sonrası en çok ihmal edilen, en az kaynak gönderilen şehirlerden birisi. Bütün bunlar Malatya'da yeni bir kurucu iradeye ihtiyaç olduğunun yeni bir gücü, bir programa ihtiyaç olduğunu gösteriyor ve bununla birlik beraberlik halinde bütün insanlarımıza birlikte hazırlanması gerektiğine işaret ediyor. Malatya maalesef yıllardır seçilen milletvekilleri ve belediye başkanlarının ağırlıklı olarak çoğunluğu itibariyle hep aynı partilerden olması Malatya için bir eksi olarak ortaya çıkmıştır. Malatya'nın çantada bir keklik olarak görülmesine yol açmış ve ihmal edilmesiyle sonuçlanmıştır. Hatta şimdi de bu siyasi kadronun hesaplaşmalar içerisine girdiğini duyuyoruz. Gelenlerin, gidenlerin, gelecek olanlarla şimdiden hesaplaşmalar yaşadığını, tehditler ettiğini duyuyoruz. Bu kadronun sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımızla, bürokratlarımızla uyum içerisinde çalışarak bu şehri bir an önce ayağa kaldırmak gibi sorunları varken bunun yerine iç hesaplaşmalara girdiklerine şahit oluyoruz. O yüzden arkadaşlar belediyeler hesaplaşma yeri değildir, belediyeler hizmet etme yeridir. Ben burada binlerce belediye çalışanlarına seslenmek istiyorum. Biz yetki aldığımızda sizlerle hesaplaşmaya gelmiyoruz, sizlerle birlikte çalışmaya geliyoruz. Lütfen rahat olun, hangi siyasi görüşte olursa olsun hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle ve sayın valimizle, bürokratlarımız ile beraber olmak için beraber çalışmak için geliyoruz. Bu şehrimizin zararına olacak hiçbir söylemin, hiçbir tutumun, hiçbir tavrın taraftarı olmayacağız. Çünkü böyle bir zamanımız olmayacak”

Malatya’nın gördüğü en büyük tempolu çalışma sistemini hayata geçirmek için yola çıktıklarını da belirten Gezer, “Bu anlamda 31 Mart'ta yetki aldığımızda yakın tarihimizin en kapsamlı seferberliğini başlatacağız. Mahalleden kente, tarımdan sanayiye, bu şehrin bütün potansiyelini harekete geçirecek, şehrimizin özellikle güneyinde ve kuzeyinde sağlam zeminli bölgeleri imar açarak özel sektörün de desteğini alarak 10 binlerce konut ve iş yeri inşa edeceğiz. Hayat pahalılığıyla mücadeleyi sadece Ankara'dan beklemeyecek bu alanlara yönelik kapsamlı projeler başlatarak emeklilerimizin, engelli insanlarımızın, asgari ücretle çalışan insanlarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak tedbirleri hep birlikte alacağız. Şunun sözünü de buradan verebilirim. 100 günlük acil eylem planımız hazır. 5 yıllık yerel kalkınma programımız hazır, yol haritamız hazır. Bütün projelerimiz hazır. Görev aldığımızda gerçekten bu şehrin yakın tarihinin gördüğü en kapsamlı kalkınma seferberliğini başlatacak ve 5 yılın sonunda adeta küllerinden yeniden doğan Zümrüdüanka misali bu şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Malatya'yı bölgesinin cazibe merkezi, sürükleyici aktörü ve lokomotif gücüne dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bu dönemin şu parti ya da bu parti dönemi olmadığını da kaydeden Gezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu dönem hangi siyasi partiden olursa olsun bütün insanlarımızın bilgi birikim ve enerjisini bu şehrin harcına karma dönemi. Bu dönem bütün insanlarımızla birlikte bir araya gelip beraber çalışma dönemi. Bu dönem örneklerini gördüğümüz gibi bir takım hesaplaşmalar yaşama dönemi değil, mevcut belediye başkanlarımızla, şehrin valisi ile bürokratlarıyla bir araya gelip bu şehri hızlıca ayağa kaldırma dönemi”

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gezer’e başarılar diledi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.