ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya’da Yapımı Tamamlanan Deprem Konutlarının Kurası Çekildi  

 

17 Şubat 2024 17:57
Malatya’da Yapımı Tamamlanan Deprem Konutlarının Kurası Çekildi   

 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak ve hak sahipleri katıldı.

 

Törenin açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Asrın felaketinde en çok yara alan illerden biriside Malatya’dır. Ağır hasarlı ve çöken bina sayısı ile Hatay’dan sonra ikinci il Malatya’dır. 117 bin konteyner kentte yaşayan vatandaşımız var. 70 bin eksilen nüfusumuz ile yoluna devam ediyor. Malatya’yı ayağa kaldırma adına hep birlikte hareket ediyoruz. Malatya’yı eskisinden daha iyi hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Şehrin merkezinde çarşı diye tabir ettiğimiz bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı projeler ile temeller atıldıkça morallerimiz de düzelmeye başladı. Çok kısa bir süre içinde binalar yükselmeye başlayacak. Bu Malatyalı hemşerilerimizin moralini yükseltecek. Malatya’mız eskisinden çok daha iyi olacak. 6 bin 181 konutun kurasın çekeceğiz.” dedi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Nasip bugüneymiş. Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Bakanımız küçük bir sağlık rahatsızlığa nedeniyle gelemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Her ay 15-20 bin konut Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 11 ilimizde hak sahiplerine teslim edilecek, o büyük felaketin sene-i devriyesinde 75 bin konut, her ay 15-20 bin, sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın size verdiği sözün gerçekleşme anı.” dedi.

 

Bakan Yerlikaya, “Konutların tamamını önümüzdeki yıl teslim edeceğiz. Malatya’da 69 bin 471 konut, 8 bin 163 işyeri ve ahırlar ile birlikte toplam 80 bin 220 bin hak sahibimiz bulunuyor. Bugün il ve ilçelerde 5 bin 140 konut, kırsal ev olmak üzere 6 bin 181 konutu teslim ediyoruz. 18 bin konutun yapımı da devam ediyor. Biz kararlıyız, burada ve 11 ilde hayat normale dönene kadar ellerimiz sizlerin ellerinden bir an olsun ayrılmayacak. Malatya’mızı çok güçlü bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız.” dedi.

 

Yazıhan’da hak sahibi olan vatandaşlara konutların anahtarlarını Bakan Yerlikaya ve beraberindeki protokol heyeti teslim ettikten sonra kura çekimine devam edildi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.