ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

İYİ PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KAPALI ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

 

22 Mart 2024 15:28
İYİ PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI  KAPALI ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

 

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adayları kapalı çarşı esnaflarını ziyaret ederek deprem sonrası yaşanılan sorunlara çözüm projelerini anlattılar.

İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez, İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı ve İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Emircan Eren, belediye meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek İYİ Belediyecilik politikalarını ve deprem sonrası yeniden dönüşüm sürecinde uygulayacakları projeleri anlattılar.

GÖÇMEZ; “ALTINCI BÖLGE TEŞVİKLERİ YANLIŞ UYGULANDI”

Özellikle mücbir sebep süresinin dolacak olmasından şikayetçi olan esnaflara çözüm politikalarını anlatan İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez, Malatya’nın altıncı teşvik bölgesi kapsamına alınma sürecinde iktidar ve muhalefet milletvekillerinin beceriksiz kaldıklarını belirterek “Bizler kazanacaksa esnafımız kazansın, kazanacaksa Malatya’mız kazansın istiyoruz. Ama ne yazık ki Malatya’nın iktidar vekilleri ve muhalefet vekilleri bambaşka şeyleri hesaplıyor. Bakınız bugün Malatyalı tacirlerimiz mücbir sebep süresinin dolmak üzere olmasından şikayetçi ancak bunun yerine Malatya esnafı altıncı bölge teşviklerinden yararlanabilseydi böyle bir mağduriyet yaşamayacaktı. Ama teşvik kapsamı yanlış belirlendiği için bugün tüm iş verenlerimiz mağdur durumda.” Dedi.

HELVACI; “AFAKİ PROJELERLE YENİDEN DÖNÜŞÜM SÜRECİ YÖNETİLEMEZ”

İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı ise Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarlığı Döneminde 1999 Marmara Depremi sonrası bölgenin yeniden dönüşüm sürecinde imza attığı başarılarla dolu projelerini dile getirerek mevcut dönüşüm sürecinde sürdürülen yanlış uygulamaları sonlandıracak tek aday olduğunu belirtti. Helvacı “1999 Marmara Depreminde yaşadığımız bilgiyi, deneyimi şimdi artık Malatya ve Yeşilyurt’umuz için kullanacağız. Mevcut adaylar içerisinde böylesi büyük bir afetin ardından yeniden dönüşüm sürecini yönetebilecek başka bir aday yok. Bu süreçler tecrübe ve bilgi ister. Afaki projelerle yeniden dönüşüm süreci yönetilemez. Şehir mimarisi, kültürü ve geleceğe dair alt yapısı sağlam projeleri tasarlayıp işinin uzmanı tecrübeli mimar ve mühendis kadrosu ile son derce disiplin içerisinde yönetilmesi gereken bir dönemin içerisindeyiz. Baktığınızda adaylardan biri doktor, diğeri eczacı sağlık sektöründe emek sarf etmiş kişilerin bir şehrin yeniden dönüşüm sürecinde ne gibi bir katkıları ve başarıları olabilir ki? En az 6 Şubat deprem felaketi kadar büyük bir milli felaket olan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli, Gölcük, Yalova ve Gebze hattında bölgenin yeniden dönüşümünü iki yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Şimdi sıra Yeşilyurt’ta.” Dedi.

EREN; “BEN YAPTIM OLDU DESPOTLUĞUNA SON VERECEĞİZ”

Kapalı Çarşı Esnaf ziyaretinde Battalgazi için değişim projelerine değinen İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Emircan Eren ise Malatya Barosu Deprem Komisyonu Başkanlığı yaptığını belirterek “Deprem sonrası yaşanılan tüm olumsuzluklara ve hukuksuz uygulamalara hakimiz. Özellikle esnafımızı mağdur eden tüm haksız uygulamaları yakından takip ediyoruz. Şehir esnafımızın ticaretini daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmesi adına belediye imkanlarının yanı sıra Malatya Baromuzun da hukuki desteğini alarak tüm kanunsuz, ben yaptım oldu despotluğuna son vereceğiz. Battalgazi’miz yıllarca ihmal edildi. Malatya’nın şehir bütünlüğüne entegre edilemedi. Ticari yönden gelişimi bir türlü sağlanamadı. İlçe ekonomisi gelişen nüfusa göre geride kaldı. Bizde İYİ Belediyecilik provizyonumuzla Battalgazi’mizin ilçe ekonomisini canlandıracak yatırımları önceleyeceğiz.” Dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.