ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı’dan 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı Anma Mesajı

 

16 Nisan 2024 21:27
Vali Ersin Yazıcı’dan 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı Anma Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 31. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Turgut Özal, her anını “Halka hizmet hakka hizmettir.” düsturu ile ömrünü ülkesine ve milletine adamış, bugün Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yad edilen tarihe mal olmuş önemli bir şahsiyettir.

Özgürlüklerin ve insan haklarının ülkemizde yerleşmesi için verdiği mücadele ile milletimizin kalbinde yer eden Turgut Özal, demokrasinin esas amacı olan halk iradesinin yönetime yansımasını sağlayan önemli bir aktör olmuştur. Türkiye’nin özgür, demokratik ve sivil bir yapıya kavuşmasına önemli katkılar sağlayan Turgut Özal, başbakanlık yaptığı dönemde Türkiye, devletçi bir ekonomiden serbest piyasa düzenine geçişi esas alan yapısal değişim programını gerçekleştirmiştir.

Aziz Türk milleti ve hemşehrisi olduğu Malatya, yaptığı hizmetleri hatırlayarak her daim hafızalarında ve gönüllerinde yaşatacaktır.

Vefatının sene-i devriyesinde merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı saygı ve minnetle anıyor, kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.

Ruhu şad olsun.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.