ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

MGC’DEN REKTÖR BAY KARABULUT’A ZİYARET

MGC’DEN REKTÖR BAY KARABULUT’A ZİYARET 

29 Haziran 2021 00:10
MGC’DEN REKTÖR BAY KARABULUT’A ZİYARET

MGC’DEN REKTÖR BAY KARABULUT’A ZİYARET

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri MALATYA Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'u ziyaret etti. Rektör Karabulut Cemiyet Başkanı Güner’den cemiyet olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alarak, istişarelerde bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri, pandemi nedeniyle uzun süredir ziyaret edemedikleri Turgut Özal Üniversitesine iadeyi ziyarette bulundu. MGC Başkanı Vahap Güner, Malatya’nın ikinci devlet Üniversitesi olan Turgut Özal Üniversitesinin gelişimini yakından takip ettiklerini belirterek,  “Türkiye'nin demokratikleşmesi ve ülkede sivil siyasetin yerleşmesi için çaba harcayan hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın isminin verildiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi henüz çok yeni olmasına rağmen önemli çalışmalara imza atmaktadır. Sayın Rektörümüzün önemli gayretleri var, biz inanıyoruz bu çalışmalar artarak devam edecek ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi zamanla ülkemizin öne çıkan eğim ve bilim merkezlerinden birine dönüşecektir. Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum Üniversitemize son bir yılda yeni bir Tıp Fakültesi kazandırıldı. Şimdi Tıp Fakültesinin binaları ile Hastanesinin yapılması için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç var. Malatyalı iş adamları Kayseri de olduğu gibi Üniversitenin binalarını yapmalarını bekliyoruz. Kaldı ki, Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi ilçesinin bir çıkmaz sokağında olamaz. Yakın zamanda Yeşilyurt yerleşkesine taşınmasını bekliyoruz. Bunun içinde yatırımlara ihtiyaç var. Malatya’nın Doğusunda İnönü Üniversitesi, Batısında Turgut Özal Üniversitesi yer almalı, bizim hayal ettiğimiz üniversite budur. Malatya’ya bu yakışır” dedi.

BAY KARABULUT: “GELİŞEN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdirleriyle 18 Mayıs 20118 tarihinde kurulduk. Görevi devraldığım andan itibaren kuruluşumuzu tamamlamak için hep birlikte ekip olarak çalıştık. Bu süreç içerisinde üniversitemizde ilk başladığımızda aktif olan bir Ziraat Fakültemiz ve 8 ilçemizde meslek yüksekokulumuz vardı, üniversitemizde iki ana yerleşkemiz ile Battalgazi ve Yeşilyurt olmak üzere ciddi anlamda çalışmalara devam ediyoruz. Ziraat fakültesi ile başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ve YÖK Başkanımız Yekta Saraç’ın destekleri ile 5 fakültemizi de aktif eğitime başlattık. Tıp fakültesinin yanında, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere tüm fakültelerimizde, meslek yüksekokullarımızda alanına özgü çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda her meslek yüksekokulumuz da bulunduğu bölgenin özelliklerini içeriyor. Cemiyetimizin ziyaretinden son derece memnun oldum. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren desteklerini ve yakın ilgilerini gördük. Pandemiye rağmen eğitim hizmeti vermeye ve üniversitemizi geliştirecek faaliyetlerde bulunmaya çalıştık. Önerilerinizi önemsiyoruz, imkanlarımızı göz önüne alarak Yeşilyurt yerleşkesini tamamlamaya çalışıyoruz. Fakülte binalarımızı yapacak hayırseverlerin desteklerine ihtiyacımız var. Tıp Fakültemizde çalışmalarımız sürüyor. Öğretim üyelerimizin lojman sorununu çözmeye gayret sarf ediyoruz. Sorunlara çare bularak yolumuza devam ediyoruz. Sizlerin vermiş olduğunuz desteklere de teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Başkan Güner daha sonra yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MTÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Murat Aladağ'ıda ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.