ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

CHP’den Üst Geçit Mağduru Esnaflara Destek

CHP’den Üst Geçit Mağduru Esnaflara Destek 

01 Temmuz 2021 20:44
CHP’den Üst Geçit Mağduru Esnaflara Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri, Yazıhan’ın merkezinde yapılan üst geçidin mağdur ettiği esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz:

“Yazıhan’dan Fethiye’ye doğru bir yol varken üst geçit yapılmış. Bu üst geçit buradaki esnafın, esnaf ailelerinin, vatandaşların isyanına neden olmuş durumda. Üst geçit ile birlikte yıllardır burada olan esnaf iş yapamaz hale gelmiş. Yetkililere sesleniyoruz “ben yaptım oldu” mantığıyla olmaz bu işler. Her yerde aynı şeyi yapıyorlar, Yazıhan’da da ben yaptım oldu anlayışıyla bir ucubeyi getirmişler Yazıhan’ın içine yerleştirmişler. Bir ilçenin caddesi içinde böyle bir üst geçit yapılır mı? Hangi mantıkla yapılıyorsa Allah akıl fikir versin diyoruz.

Burada onlarca esnaf evine ekmek götüremiyor. Bu isyanı her yerde duyuracağız. Burada mağdur olan esnaflar yeni yol üzerinden yer istiyorlar. Seslerini dile getirdikleri için esnafların dükkanlarına mühür vuruyorlar. Esnaf tepki gösterince tehdit ediyorlar dükkanlarınızı yıkarız diyorlar. Yazıhan Belediyesi’nde bu ne vicdansızlık. Hiç kimse bu dükkanları yıkamaz, hiç kimse buradaki esnafları tehdit edemez. Bu insanlar burada oturuyorlar, burada ekmek kazanıyorlar ve burada ekmek kazanmaya devam edecekler.

Bir iş yapacaksanız gelin esnaflarla oturun konuşun en doğru kararı verin, herkes size destek versin. Kimseye danışmadan kendi başınıza hareket ederseniz yaptığınız işin altında kalırsınız. Esnaflar hukuki mücadeleyi başlatmışlar ama siyasi olarak da yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Sadece Yazıhan Belediyesi’ne değil, sorumlu olan herkese çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce bu durumu çözüp esnafların mağduriyetinin giderilmesi gerekir. Belediyenin ve diğer kurumların bu vicdansızlığına teslim olmayacağız, tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz. Bizler buradaki esnafların her zaman yanında ve destekçisi olacağız.”

Yapılan üst geçitten mağdur olduğunu belirten Yazıhanlı esnaf, “Hiç kimseye bilgi verilmemiş, hiçbir esnafla görüşülmemiş, istimlak yok, hiçbir gerekçe dayanak yok, mesnetsiz bir davranışla bu üst geçidi yerleşim yerimizin içerisine yaptılar. Bizler bu üst geçidi istemiyoruz. Buradaki vatandaşlar mağdur oldu, perişan oldu. Bu şekilde bir hizmetin anlamı yoktur. Belediye başkanı çocuk hayalim diye tutturmuş, çocukluk hayallerini başka yerde gerçekleştir. Burada dükkanlarımız var. İki dönemdir belediye başkanlığı yapmış kişi geldi dükkanlarımızın önüne üst geçidi yaptı.

Seçim zamanları gelip bizlerden oy istedi, fotoğraf çektirdi. Belediye başkanı oy isterken dükkanlarımız kaçak değildi ruhsatlıydı şimdi üst geçide itiraz ettiğimiz için dükkanlarımız mühürleniyor. Halkın mağduriyetinin giderilmesi, esnafa destek olması, vatandaşlara eşit davranmak belediyelerin asli görevidir. Hizmet yapmak istiyorsan vatandaşlarla görüşeceksin, fikrini alacaksın, dertlerini dinleyeceksin. Biz belediye başkanından para pul değil dertlerimizi dinlemesini istiyoruz. Daha bir gün olsun gelip sormuş değil. Belediye başkanı ellerini üzerimizden çeksin, esnaflarla uğraşmasın.”

Yazıhan Gayret Mahallesi Muhtar Sabri Beyaz ise “Bu proje onaylanacağı zaman azalarımız ve mahallelilerle beraber belediye başkanının yanına gittik. İlk başta proje farklı yerde olacaktı ama proje birkaç defa değişti. Biz dilekçe yazdık ve imza topladık tekrar belediye başkanını ziyarete gidip dilekçemizi sunduk ama başkanın bize “söylediği bu proje onaylandı ödenek çıktı, bu proje yapılacak”  dedi. Biz mahallelilerle beraber Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne gittik, orada da mağduriyetlerimizi anlattık. Bölge Müdürü bize bu proje Ankara’da onaylandı, bizlik değil. Biz istemiyorduk ama Ankara’da bastırıldığı için yapmak zorunda kaldık. Normalde kimse yapılan hizmetten şikayetçi olmaz ama esnaflarımızı mağdur edipte zor da bırakmak olmaz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.