MALATYA’NIN SESİNİ ANKARA’YA TAŞIYAN İSİM: İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK.GÜNDEMMALATYA’NIN SESİNİ ANKARA’YA TAŞIYAN İSİM: İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK.ÖRNEK REKLAM · 970×90
DOLAR48,08
EURO56,09
BITCOIN3.817.744
33° MALATYA
reklam reklam
Gündem

Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada

27 Ocak 2026 344 okunma
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada

 

Battalgazi Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışının etkili olduğu Yaygın Puluşağı köyünde yürüttükleri çalışmalarla yüksek rakımlı kırsal bölgede toplam 28 kilometrelik yolu yeniden ulaşıma açtı.

Battalgazi Belediyesi, ilçeye bağlı yüksek rakımlı kırsal mahallelerde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası başlattığı yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, Yaygın Puluşağı köyünde kapanan yolları yeniden ulaşıma açmak için iş makineleriyle sahada yoğun mesai yaptı.

Yer yer 1,5 ila 2 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ulaşıma kapanan bölgede, belediye ekipleri tarafından toplam 28 kilometrelik yol ağında kar küreme ve yol açma çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalarla birlikte köy merkezi ile çevre mezra ve bağlantı yollarında ulaşım yeniden sağlandı. Yüksek rakımı ve sert kış şartlarıyla bilinen bölgenin, özellikle hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar için kritik öneme sahip olduğu belirtildi.

Yaygın Puluşağı köyünde yaşayan Hacı Toptaş, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

“Kar yağdıktan sonra yollarımız yaklaşık bir haftaya yakın süreyle büyük ölçüde kapalı kaldı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 1,5–2 metreyi buldu. Hayvancılıkla uğraştığımız için ulaşım bizim için hayati öneme sahip. Yem temini, veteriner ve günlük işler açısından ciddi sıkıntı yaşadık. Battalgazi Belediyesi’ne durumu bildirdik, sağ olsunlar ekipler kısa sürede gelerek önce ana yolları, ardından köy içi ve mezra yollarını açtılar. Bu sene eskilerin deyimiyle 20 yıldır görülmemiş bir kar yağdı. Zorlandık ama çok şükür belediyenin çalışmaları sayesinde ciddi bir mağduriyet yaşamadan süreci atlatıyoruz.”

Battalgazi Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerde kar yağışının etkisini sürdürmesi ihtimaline karşı yol açma ve karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticilerin mağdur olmaması için sahada 7/24 esasına göre görev yapıyor.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Gündem kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Metamfetamin ve Kimyasal Sıvı Ele Geçirildi.ASAYIŞMalatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Metamfetamin ve Kimyasal Sıvı Ele Geçirildi.ÖRNEK REKLAM · 970×90

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.