reklam reklam
ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 
reklam reklam

Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.

 

Eklenme Tarihi

01 Mart 2026 01:31

Güncelenme Tarihi

01 Mart 2026 01:31
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.

Kalemle Başlayan Yolculuk: 48 Yıllık Emek, 48 Yıllık Vefa

1978 yılında, daha 14 yaşındayken ortaokul sıralarında başlayan bir serüven… Elde bir gazete tomarından ibaret görünen o ilk adım, bugün geriye dönüp bakıldığında Malatya basın tarihinde iz bırakmış 48 yıllık onurlu bir meslek hayatına dönüştü.

Gazeteciliğe Görüş Gazetesi dağıtıcılığıyla başlayan bu yolculuk, kısa sürede yazı işleri, muhabirlik ve temsilcilik görevleriyle büyüdü. Yerel ve ulusal basında birçok önemli yayın organında görev alındı. Adana Ekspres, Günaydın, Tercüman Gazetesi, Fotospor, Hamle, Hakimiyet, Sonsöz, Şafak Gazetesi, Karar Gazetesi ve çeşitli dergilerde aktif olarak görev yaparak hem spor hem siyaset hem de yerel gündeme dair yüzlerce habere imza atıldı.

Ulusal Ekranlarda Malatya’nın Sesi Oldu

1990-1994 yılları arasında Ankara merkezli ulusal yayın kuruluşlarında Malatya muhabiri olarak görev yapıldı. Özellikle TRT ve TGRT başta olmak üzere birçok ulusal televizyona Malatya’dan canlı bağlantılar, özel dosyalar ve saha haberleri servis edildi. O dönem şartlarında teknolojinin sınırlı imkanlarına rağmen fedakârlıkla yürütülen bu görev, yerel haberciliğin ulusal medyadaki temsilini güçlendirdi.

Yerel televizyonculuk alanında MK1, Ufuk TV ve TV Malatya’da görev alınarak Malatya’nın nabzı tutuldu. Aynı zamanda resmi bir kurumda Basın ve Halkla İlişkiler Basın Danışmanı sorumlusu olarak görev yapılarak kamu-halk arasında güçlü bir iletişim köprüsü kuruldu. Bu görevlerin ardından emeklilik gelse de mesleğe olan sevda hiç bitmedi.

“Allah sağlık nasip ederse yine sahalarda olacağım” diyerek gazeteciliği yalnızca bir meslek değil, bir ömürlük dava olarak gördüğünü ortaya koydu.

100’e Yakın Gazeteciye Rehberlik

48 yıl boyunca yalnızca haber yapmadı; aynı zamanda genç gazeteciler yetiştirdi. Yaklaşık 100’e yakın meslektaş adayına rehberlik etti. Bugün o öğrencilerinin bir kısmı ulusal medya kuruluşlarında, bir kısmı yerel televizyon ve gazetelerde görev yapıyor.

“Onların başarısı benim en büyük mutluluğum” diyerek, geride bırakılan en kıymetli mirasın yetişen genç nesil olduğunu vurguluyor.

Gazeteciliğin yalnızca mikrofon tutmaktan ibaret olmadığını; etik, disiplin, araştırma ve halkın doğru bilgiye ulaşma hakkını savunmak olduğunu öğretti.

Çilesi de Sevinci de Yaşandı

Bu uzun yolculukta zor günler de yaşandı, gurur duyulan anlar da. Gece yarısı haber peşinde koşulan günler, afet bölgelerinde yapılan yayınlar, siyasi gerilimlerin ortasında tarafsız kalma mücadelesi… Ama her şeye rağmen “çok şükür” diyebilecek bir meslek hayatı.

Gazeteciliğin çilesini de sevincini de yaşayan bu isim, mesleğin onurunu her zaman ön planda tuttu.

Vefayı Unutmayan Bir Meslek Hayatı

Bu başarı hikâyesinin arkasında büyük emekler olduğunu da özellikle vurguluyor. Kendisini basın camiasına kazandıran Orhan Apaydın’a; yetişmesinde büyük emeği bulunan merhum hocası Celal Yalvaç’a; Erhan Kırkcuval, Raşit Kısacık, amcası Haydar Karaduman ve her daim destekçisi Kemal Deniz’e şükranlarını sunuyor.

Ebediyete göç eden büyüklerini rahmetle anarken, hayatta olan dostlarına, abilerine, kardeşlerine ve bugün hâlâ desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarına vefa borcunu dile getiriyor.

Malatya Busabah Gazetesi ailesine, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği yönetimine ve Genel Sekreterlik görevini tevdi eden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın ile yönetim kurulu üyelerine; Dünya Malatyalılar Derneği Platformu’na, Eski Malatya Askı Grubu’na, Malatya Nostalji ve Malatya Haber başta olmak üzere kapılarını açan tüm medya platformlarına teşekkür ediyor.

Bir Meslekten Öte, Bir Ömürlük Sevda

1978’de bir dağıtıcı olarak başlayan yolculuk, 2026’da Malatya basınında iz bırakmış bir çınara dönüştü.

48 yıl boyunca kalemini halk için kullanan, mikrofonunu Malatya’nın sesi yapmak için uzatan, yetiştirdiği gençlerle geleceğe umut bırakan bir gazetecinin hikâyesi…

Bu sadece bir meslek hayatı değil; emek, istikrar, sabır ve vefayla yazılmış bir basın tarihidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.