ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Tarım Kredi Kooperatifinde Satılan Tulum Peyniri Hileli Çıktı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi. 

03 Mart 2022 11:21
Tarım Kredi Kooperatifinde Satılan Tulum Peyniri Hileli Çıktı

Tarım Kredi Marketlerin başına 15 defa hileli üretimden dolayı tağşişli firma ortağının atanması skandalının ardından şimdi yeni bir tağşiş skandalı patlak verdi.Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 19 ay sonra yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bir ürünle yer alması dikkat çekti. Bakanlık 374 firmaya ait 559 parti ürünü taklit ve tağşiş listesi ile yayınlarken, yayınlanan hileli ürün üreten firmalar arasında çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bulunması manidar bulundu.

Tarım Bakanlığı hileli gıdalar listesini açıkladı, gıdada taklit ve tağşiş yapan 371 firmanın 559 parti ürünü ifşa edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna duyurdu.  Bazı alkolsüz içeceklerde, çikolatalarda ilaç etken maddesi Sildenafil’e rastlandı, baharat ürünlerinde gıda boyası, zeytinyağında uygunsuzluk, peynirde nişasta, keçi sütü olması gereken tulum peynirler de İnek sütü , bazı sucuklarda sakatat, kanatlı eti belirlendi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan Tam Olgunlaştırılmış İzmir Tulumunda Keçi Sütü olması gerekirken İnek sütü ile imal edildiği  üretici firma Ankara Soğuk Hava Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi tağşiş listesinde yer aldı.
 

KOYUN SÜTÜ TİGEM’DEN ALINDI!

Tarım Kredi Marketlerde satılan süt ürünleri anlaşmalı fabrikalarda fason olarak ürettirilirken, koyun sütü tamamen TİGEM’in çiftliklerinden tedarik ediyordu. TİGEM’in çiftliklerinden alınan koyun sütünden üretilen tulum peynirinde hile tespit edilmesi karşımıza manidar bir tablo çıkarırken, bu hilenin TİGEM tarafında mı yoksa Tarım Kredi tarafında mı yapıldı sorusunu gündeme getirdi.

 

Malatya’dan İki Firmanın da  hileli ürün sattığı ortaya çıktı 

Çetin Süt Mamülleri Yarım Yağlı Sütte Bitkisel Yağ

Şatıroğlu Gıda Hayvancılık Ltd Şti – Yamadağlı Tulum Peynirinde  Bitkisel Yağ Ortaya çıktı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.