ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Arapgir Kulubeyoğlu Konağı Acilen Korumaya Alınmalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Arapgir Kulubeyoğlu Konağına ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Kışı çıkaramayabilir” dedi. 

07 Mart 2022 22:08
Arapgir Kulubeyoğlu Konağı Acilen Korumaya Alınmalı

Polat paylaşımında “Anadolu yerel mimarlığının en görkemli eserlerinden Arapgir Kulubeyoğlu Konağı bu kışı geçirmekte zorlanıyor. Bu hafta yağışlarda bir yanı çökmüş ne yazık ki. Kışı çıkaramayabilir. Bu tür çok değerli eserler özel mülkiyet nedeniyle git gide yok oluyor. Acilen korumaya alınmalı.” ifadelerini kullandı.

 

Sanatçı Gökhan Özoğuz “ÜlkemiZin değerlerini koruyan, Ülkesini herkesten çok seven Yetkililerimiz, Koruma altına alınması gereken eserlerden biri. Lütfen harekete geçelim.”

 

Sanatçı Levent Üzümcü ise “Kurtarabiliriz” notu ile Mahir Polat’ın mesajını RT yaptı.

 

Konuya ilişkin olarak Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Eski Belediye Başkanımızın konağı. Çok nitelikli 5 katlı Hükümet Konağı gibi bir bina. Taş, kerpiç, ahşap bütünlüğünde Türkiye’de ender sivil mimari örneklerinden birisi.  Burası korunması gereken eserler içerisinde tescilli bir yapı ancak hissedarları çok. Biz burayı kamulaştırma anlamında çalışmalara başlamıştık ancak sonuçlandıramadık. Hissedarlar burayı bize devretmeye çalışıyor ancak bunuda yapamadık bir araya gelip. Bu senede gerçekten çok kar var. üstünü brandaladık zaten. Çok hasar gördü. Yapıya bir an önce el atılması gerekli. Projeside hazır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.