ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Başkan Çınar’dan Turgut Özal Ve Hamit Fendoğlu İçin Anma Mesajı;

“Cesur, Cesaretli ve Memleket Sevdalısı Özal ve Hamido’yu Rahmetle Yâd Ediyoruz” 

15 Nisan 2022 17:46
Başkan Çınar’dan Turgut Özal Ve Hamit Fendoğlu İçin Anma Mesajı;

Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu için anma mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Malatya’lı olmalarından her zaman onur duyduğumuz Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu, cesaretli, kararlı ve cesur duruşlarının yanı sıra yüreklerindeki memleket sevdasıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yazılı açıklamasında, 17 Nisan 1993 yılında vefat eden 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 17 Nisan 1978 yılında kendisine gönderilen bombalı paketi açmasıyla birlikte gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nu rahmet, minnet ve özlemle yâd ettiklerini ifade etti.

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hayata geçirdiği reformlarla herkesin özgürce yaşayacağı modern ve çağdaş bir Türkiye için mücadele ettiğini ifade eden Başkan Çınar, “ Demokrat ve ileriyi düşünen, her kesimden insanın sevgisi ve saygısını kazanan Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde ki köklü değişimlerin ve yeniliklerin ilk adımı atan, hayata geçirdiği yatırımlar ve değişimlerle halkımızın yüreğinde çok özel bir yere sahiptir. Ülkemize Bürokrat, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet eden Rahmetli Turgut Özal, hayatının tamamını ülkemizin her alanda ilerlemesi ve büyümesine adamış, çok müstesna özel bir isim olarak hafızalarımızda yer etmiştir. Malatya’lı olmasından ayrıca kıvanç duyduğumuz 8.Cumhurbaşkanımız, Hemşerimiz Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 29.Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyor, başta ailesi olmak üzere aziz milletimize ve tüm Malatya’lı hemşerilerimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

17 Nisan 1978 yılında gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun da cesur ve cesaretli yapısı ile milletin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “ Gönlündeki memleket ve bayrak sevdasıyla cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamı olarak kentimize ve ülkemize çok önemli hizmetlerde bulunan Hamit Fendoğlu, milletimizin gönlünde özel bir yere sahiptir. 17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden eski Milletvekillerimizden ve eski Belediye Başkanlarımızdan Rahmetli Hamit Fendoğlu, cesur ve cesaretli yapısı ile hafızalarda yer edinmiştir. Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununu 44.Ölüm Yıldönümünde rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.