Tataruşağı’nın İçme Suyu Sorunu Çözüldü
Gündem, 12 Eylul 2022 04:28MASKİ Genel Müdürü Mert: “Bizim Görevimiz 24 Saat Muslukta Su Akıtmak”

Akçadağ İlçesi Tataruşağı Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, yılın belirli aylarında su sıkıntısının yaşandığını belirterek, “Bizim görevimiz suyun musluklarda 24 saat akmasını sağlamak. Kırsalda su sıkıntısı çeken yerleşim yerleri için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, merkez ilçeler başta olmak üzere kırsal ilçelere bağlı mahallelerde içme suyu sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Akçadağ İlçesi’ne bağlı Tataruşağı Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözüme kavuştu. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve Tataruşağı Mahalle Muhtarı Celal Kayaş yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
Arazi yapısı nedeniyle Tataruşağı Mahallesi sınırları içinde su bulmanın zor olduğunu aktaran Tataruşağı Mahalle Muhtarı Celal Kayaş, “Yıllardır su sorunu yaşıyorduk. Durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert’e ilettik. Sağ olsunlar büyük bir çalışma başlattılar. Mevcut kaynakları güçlendirmek ve yeni kaynaklar bulmak için elinden geleni yaptılar. Suyumuz çoğaldı. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüze emeklerinden dolayı mahallelim adına teşekkür ediyorum” dedi.
MERT: HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda içme suyu ile alakalı sorun bırakmamak adına MASKİ olarak devamlı sahada olduklarını aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, “Tataruşağı Mahallemizi besleyen kaynaklarda inceleme yapmak için geldik. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapmışlar ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız bu bölgedeler de çalışıyorlar. Diğer kaynakları da toparlayıp Tataruşağı deposuna götüreceğiz. Kayıp kaçağı kontrol edeceğiz. Amacımız burada 24 saat suyun akmasını sağlamak. Tataruşağı yıllardır çok ciddi problem yaşıyor. Biz bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Kaçakları da kontrol edeceğiz.
Gerekirse birde sondaj çalışması yapacağız. Şartlar ne olursa olsun biz vatandaşımıza suyun götürmek zorundayız. Bizlere her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a şükranlarımı sunuyorum. Sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gündem, 12 Eylul 2022 04:28
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
