Karla Mücadele Çalışmalarını Değerlendiren Genel Sekreter Noğay,
Gündem, 28 Ocak 2023 15:03Noğay, “ 24 saat esasına göre teyakkuzdayız”

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkez olmak üzere yağışların yoğun olarak görüldüğü kırsal mahalleler ile rakımı yüksek olan ilçelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi meteorolojik verileri de dikkate alarak ilçeler ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için, karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor.
Noğay, “ 24 saat esasına göre teyakkuzdayız”
Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, “ Meteorolojiden gerekli uyarıları aldıktan sonra 27 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın başkanlığında Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün ekipleriyle vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için karla mücadeleyle ilgili koordinasyon toplantımızı yaptık. Toplantımızda tuzlama çalışmaları ve araçlarımızla ilgili bilgilendirme Sayın Başkanımıza yapıldı. Yedek malzemelerin de tedarikiyle alakalı talimatları Sayın Başkanımız verdi. Bu noktada vatandaşlarımız inşallah kış mevsiminde herhangi bir olumsuzluk yaşamadan hayatlarını sürdürebilecek şekilde her türlü tedbiri almış bulunmaktayız.
Hasretle beklediğimiz bereket şehrimize de yağmaya başladı. Ümidimiz ve duamız kar yağışının devam etmesi. Şubat ve Mart aylarında yağışların devam etmesini ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızın kış mevsiminde herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Altyapı Koordinasyon Merkezimiz (AYKOME) sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi değil ilgili kurumlarla birlikte toplantılar yaparak 13 ilçemizde 718 mahallemizde her türlü tedbiri aldı. 24 saat esasına göre teyakkuzdayız. Meteorolojinin yaptığı duyuru çerçevesinde 13 ilçemizde de kar yağışı başladı. Şehir merkezimizde kar yağışı hafifledi ancak ilçelerimizde yoğun bir şekilde kar yağışı devam ediyor. 718 mahallemizde herhangi bir şekilde ulaşımı engelleyecek sorunumuz yok. Bütün mahallelerimizin yolları açık. Yaklaşık 2 bin 500 personelimiz 300’e yakın aracımızla birlikte vardiya sistemiyle 718 mahallemizde hizmet vermekteyiz” dedi.
Noğay, “ Araçlarında kar lastiği ve zincir olmayan sürücüler trafiğe çıkmasın”
Araç sürücülerini de kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyaran Genel Sekreter Noğay, “ İklim şartlarına göre araçlarında kar lastiği ve zincir olmadan sürücülerin trafiğe çıkmaması konusunda uyarıyoruz. Özellikle kırsal bölgelerde tipiden dolayı buzlanma meydana gelmekte. Kar lastiği ve zincir olan araçlarda bir sorun yok ama olmayan araçlarda sorun oluyor. Merkezde de araçlarında zincir ve kar lastiği olmayan sürücülerimiz toplu taşımadan istifade ederlerse hem mağdur olmamış hem de ulaşımı aksatmamış olurlar. Şu an itibariyle şehrimizde herhangi bir problemimiz yok. Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanımızda 13 ilçemizi gezdi. AYKOME olarak 24 saat esasına göre bütün ilçelerimizdeki odak noktalarımızda sürekli görüntülü olarak bilgi akışı sağlanıyor. Vatandaşlarımız dua etmeye devam etsin, bereket devam etsin. Şehrimiz bir tarım şehri. Bereket açısından yağmur ve kar yağışını hasretle bekliyorduk. İnşallah yağışlar devam eder” ifadelerini kullandı.
Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir ise, ekiplerin 7/24 acil müdahaleye hazır durumda olduklarını hastalık veya başka bir acil nedenden dolayı 112 çağrı merkezine ve Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezine gelen taleplere ulaşabilecek durumda olduklarını söyledi. Demir ayrıca, yol açtırma amaçlı acil durum taleplerinin asılsız bir şekilde yapılmasıyla hastalık veya diğer acil durumlarda gelen taleplere ulaşmada sıkıntı yaşanmaması için vatandaşların özellikle bu konuya dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.
Gündem, 28 Ocak 2023 15:03
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
