Malatya'da Depremzedeler Üzerinden Hasar Kumarı!
Gündem, 02 Mayıs 2023 13:21Malatya'da 6 Şubat tarihinde başlayan ve ara ara artçı sarsıntılarla devam eden depremden bu yana yaklaşık 3 ay bir süre geride kalmak üzereyken sorunlar bitmek bilmiyor.

Malatya'da meydana gelen 6 Şubat depreminin ardından hala bazı noktalarda az da olsa Çadır eksikliği devam ederken, olması gereken konteyner miktarının ise yaklaşık yüzde 25'i karşılanmış durumda. Tüm bunlara ilaveten zar zor hayatını sürdürmeye çalışan depremzeler 'hasar' bilmecesiyle karşı karşıya kaldı. Dün haber merkezimizi arayarak yardım isteyen H.S.K. isimli Malatyalı depremzede vatandaş psikolojik olarak zor günler geçirdiklerini belirterek yaşananlara anlam veremediğini belirtti.
AĞIR HASAR RAPORU VERİLDİ Malatya Manas evlerinde ikamet eden H.S.K. " Depremin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığından gelen yetkililer oturduğumuz binada A,B,C,D Bloklarına aşağıda göreceğiniz belgede de olduğu gibi ağır hasar verildi. Bu incelemelerin tamamı 30 dakikayı aşmadı. Nasıl bir test yaptıklarını anlamış değilim. Şehir dışında kızımın yanından memlekete döndüm ve evimden bazı eşyaları tahliye etmek zorunda kaldım. DASK bize 226 Bin TL ödeme yaptı. Bu parayı borçlarıma dağıttım. Son bir haftadır yine bir ekip gelip binamızda inceleme yapmış bu defa A Blok için Orta hasar, B,C,D içinde az hasarlı durumuna çevrildiğini bununda 1 hafta içerisinde e-devlete yansıyacağını belirttiler. Tam da bu duruma sevinelim derken binamızın kolonlarında gördüğümüz boşluklar bizi tedirgin etti. Bu manzarayı görünce ister istemez korkuyoruz." dedi. DASK ÖDEMEYİ GERİ İSTEYEBİLİR! Mağduriyetini anlatmaya devam eden H.S.K. " Bize sağdan soldan şayet eviniz az hasarlıya dönerse sistemden DASK size ödediği 226 Bin lirayı geri alır dediler. Bunlar bizim aklımızla dalgamı geçiyor? 90 Gündür biz sokakta çadırda yaşıyoruz. Ne bir konteyner ne bir sağlıklı yaşam alanı sunulmadı. Tüm bunların üzerine kimin talimatıyla bu hasarların değiştirildiğini ve ne hesaplar döndüğünü anlamış değiliz. Ben aldığım ödemeyi borçlarıma dağıttım. Çünkü herkes mağdur sadece ben değilim ki. Ben yarın DASK'a nasıl öderim bu miktarı? bunun akılla izah edilir bir yanı var mıdır?" dedi.
6 MAYIS SON TARİH! OLDU BİTTİYE GETİRECEKLER! Son günlerde yaşanan bu talihsizliklerden dolayı artık psikolojilerinin alt üst olduğunu anlatan H.S.K. " Bildiğiniz üzere hasar durumuna itirazlar 6 Mayıs'ta biitiyor. Biz ağır hasar raporu verilen evimize, oldu bittiyle bir kaç gün içinde kimin talimatıyla geldiği bilinmeyen bir kaç kişinin az hasar vermesiyle orada oturacak değiliz. İtiraz etmemiz içinde süre dolmuş oluyor. Bu defa yargı yoluna gideceğiz ve mağduriyetimizden dolayı bakanlığa tazminat davası açacağız. Bir yıl uğraşırsınız deniliyor. Olsun ben gerekirse 10 yıl uğraşırım ama hakkımı alırım. Bu başıboşluğun ve acemiliğin kurbanı olmak istemiyoruz. Yarın bu eve girince başıma yıkılırsa, canımızdan olursak bunun vebalini kim ödeyecek? Neden bu ülkede insan hayatı bu kadar değersiz ve ucuz." dedi.
İNSANLARIN CANI ÜZERİNDEN KUMAR OYNAMAYIN! Hasar raporlarının Malatya'da bir kaç noktada aynı şekilde iyileştirmeye çalışıldığının haberlerini aldığını belirten H.S.K. " Bu yapılan insanları ölüme terk etmektir. Adam akıllı gelip incelesinler oturulacaksa oturalım, şayet yıkılacaksa yıkılsın. Doksan gündür biz burada canımızdan bezdik. Salgın hastalıklardan korkuyoruz. Hijyenden uzak, insanlıktan uzak şartlarda neler çektiğimizi bilmiyorlar. Sandıkların, oyların peşine düşen iktidara sesleniyorum. Depremzedelerin üzerine yoğunlaşıp mağduriyetimizi giderin biz sizi bizim yanımızda olun diye seçtik." dedi.
Kaynak:https://www.malatyadan.com/haber/malatyada-depremzedeler-uzerinden-hasar-kumari-21666
Gündem, 02 Mayıs 2023 13:21
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
