MİAD Malatyalılar Buluşması
Malatya, 07 Mayıs 2023 05:02Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İş İnsanları Derneği’nin (MİAD) düzenlediği Malatyalılar Buluşması’na katıldı.

MİAD’ın İstanbul’da Düzenlediği Programa Katılan Başkan Gürkan,
MALATYA YENİDEN KÜLLERİNDEN DOĞARAK
GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALKACAK
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İş İnsanları Derneği’nin (MİAD) düzenlediği Malatyalılar Buluşması’na katıldı.
İstanbul’da gerçekleştirilen programa, İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, milletvekilleri, Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş, iş adamları, dernek üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İş İnsanları Derneği (MİAD) üyeleriyle İstanbul’da bir araya geldi. Başkan Gürkan, gerçekleştirilen programda Malatya’nın deprem sonrasında yeniden küllerinden doğarak güçlü bir şekilde ayağa kalkacağını söyledi.
Gürkan, “Malatya’nın yeri değişmeyecek”
Malatyalılarla İstanbul’da bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ve bu anlamda MİAD’a teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Gürkan, “ Malatya,
Malatya şehrinden daha büyüktür. Türkiye dışına çıktığınız zaman nasıl ki ülkemizi büyük görürseniz, Malatya dışına çıktığınızda da Malatya’yı büyük görürsünüz. Bir milyona yakın nüfusumuz sadece İstanbul’da ikamet etmektedir. Bu anlamda biz Malatya’yı tarif ederken ‘İnsanlık medeniyetin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri’ olarak tarif ediyoruz.
Malatya’nın tarihi sürecine baktığımızda M.Ö 9000 bin yıllarında şimdiki Ağılyazı diye tabir ettiğimiz ve Fırat kenarında olması nedeniyle o dönemde Fırat’ın sularının yükselmesiyle M.Ö 7000 bin yıllarında Arslantepe bölgesine yerleşilmiştir. Oradan da büyük bir deprem olması nedeniyle Eski Malatya diye tabir ettiğimiz aşağı şehir bölgesine yerleşilmiştir. 1839’da da Kavalalı İsyanıyla birlikte ordu Eski Malatya’da ikamet edince şuan ki yerleşim yerine gelmişiz.
Şuan ki yerleşim yerimizde de asrın felaketini yaşadık.
İnşallah Malatya’nın bir daha yeri değişmeyecek. Biz şunu dedik; Malatya’da yerinde dönüşüm, seyrekleşme, bütüncül plan ve yatay mimariyle kentin kimliğine, hafızasına, belleğine, omurgasına, sosyolojik yapısına, demografik yapısına hiçbir şekilde zarar gelmeden bütüncül planla küçük planların bütüncül plana entegrasyonu olacak dedik. Yani yerinde dönüşümü ve Malatya’nın yerinde kalmasını, uydu kentler denilen yerleşim yerlerini de şehrin ana omurgasına entegrasyonunu ifade ettik. Bunu bakanlarımıza da söyledik. Sayın İçişleri Bakanımızın olduğu dönemde de ifade ettik. Bu fikrimizde hakikaten makul karşılandı. Hacı Bayram Veli Hazretlerinin dediği gibi, İnsan taşın toprağın içerisinde şehri inşa ederken kendisini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur. Bizim gönlümüz aşk dolu ve şehrimizi de tekrar yerinde gülistan yapmaya kararlıyız. Bu konuda da hiçbir hemşerimizin en ufak bir tereddüttü olmasın.
6Şubat tarihindeki deprem 14 milyona yakın insanımızı etkilediği gibi Malatya’mızı da etkilemiştir. Malatya, Sayın Cumhurbaşkanımızın depremin ardından hemen bizleri arayarak koordinasyon için bakanlarımızı göndermesi ve diğer bakanlarımızla birlikte hızlı bir şekilde ayağa kaldırılması noktasında büyük gayret gösterildi. Bir taraftan da şehrin planlama çalışmalarını da birlikte yaptık. Şuanda son aşamasına geldi. Allah’ın izniyle şehrimiz küllerinden doğarak yeniden güçlü bir şekilde güçlenip ayağa kalkacaktır. Bu konuda da kimsenin bir tereddüttü olmasın. Hemşerilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Deprem süreci içerisinde Malatyalı hemşerilerimiz, devletimizin bütün kurum ve kuruluşları, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız şehrimizin ve deprem bölgesinin ayağa kaldırılması noktasında azami gayret göstermiştir. Sayın İçişleri Bakanımız Malatya koordinatör bakanı olmamasına rağmen günübirlik her gün Malatya’mıza gelmiş AFAD ve Kızılay’la ilgili işlemlerin sağlıklı yürütülmesi noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatlar verilmiştir. Bu anlamda Malatyalı hemşerilerim adına kendilerine müteşekkir olduğumu ve teşekkürlerimi sunuyorum. Malatya emin ellerde, Malatya güçlü bir hükümetin, güçlü bir devletin bir şehri olarak mazisine layık istikbale hazırlanma noktasında emin adımlarla ileriye gidiyor” diye konuştu.
Soylu, “ Malatya eskisinden daha güzel olacak”
Malatyalılar Buluşması’na katılan İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, “ Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Malatya’da bizlerin tarihi mirasıdır. Biz, ilk önce hayatın devam etmesini sağlayabilecek, geçici barınmanın devam etmesini sağlayabilecek, aynı zamanda bir yıl içerisinde kalıcı konutların kalmasını temin edebilecek adımları attık. Malatya’da esnafıyla beraber, tarihi çarşısıyla beraber, teze camisiyle beraber hep birlikte ama hep birlikte göreceksiniz heyecanımla söylüyorum Malatya eskisinden çok daha güzel, eskisinden daha güvenilir ve çok yakın bir zamanda eski hatıralarıyla beraber buluşmuş, yine doğunun baş şehri olarak yine bayrağımızı sallayacak bir şehir olacak. Ümidimiz ve umudumuz budur. Çalışacağız ve gayret göstereceğiz. 14 Mayıs günü inşallah Allah nasip edecek
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mazbatayı yeniden aldığında Allah’ın izni ve inayetiyle bütün arkadaşlarımızla görevimiz ne olursa olsun, Malatyalı hemşerilerimizin yanında olacağız. Söz verdiğimiz işler tamamlanıncaya kadar da, insanlarımızın başlarının sıcak yuvaya girinceye kadar da, esnafımızın selamünaleyküm deyip huzurla sabah alışveriş yapmaya başlayıncaya kadar da yanınızdan ayrılmayacağız” dedi.
İstanbul’da gerçekleştirilen programda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu’ya Malatya gün kurusu kayısısını takdim etti.
Malatya, 07 Mayıs 2023 05:02
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
