“MALATYA’NIN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU ALACAK BÜYÜK BİR YOL”
Malatya, 30 Mayıs 2023 13:23Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Kuşak Yolunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya için önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Hizmete girdiğinde Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol olacaktır” dedi.

KUZEY KUŞAK YOLUNDA İNCELEMERDE BULUNAN BAŞKAN GÜRKAN,
“MALATYA’NIN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU ALACAK BÜYÜK BİR YOL”
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Kuşak Yolunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya için önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Hizmete girdiğinde Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol olacaktır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Kuzey Kuşak Yolunun Malatya’yı tek ana arterli yol aksından çıkaracağını vurgulayan Başkan Gürkan, buradaki yol yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Malatya’nın alternatif yol aksının artırılması ve yeni yolların açılması için yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kuzey Kuşak Yolunun tamamlanması için, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında yeniden başladığı yol çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
OKYAY, “ÇALIŞMALARIMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarımız devam ediyor. Deprem süresinden hemen sonra hızlıca çalışmalara başladık. Doğuda MEGSAŞ Ekmek Fabrikası ile Battalgazi yolu arasındaki kısmın asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır. MEGSAŞ Ekmek Fabrikasından Taştepe yoluna ve Samanköy Kavşağına kadar olan bölümde çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Reglaj, alt temel, temel çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Yolun sanat yapılarını, altyapılarını, kanalizasyon, içme suyu, yağmur-drenaj gibi çalışmaları büyük ölçüde tamamladık ve üstyapı çalışmalarına başladık. Devamında DSİ’ye kadar olan kısımda da toprak karma, menfez işlemleri başladı. Yolumuzu en kısa zamanda açıp, Temmuz ayının sonunda 1. etabı, eylüle kadar da 2. etabı tamamlamış olacağız” dedi.
GÜRKAN, “DEPREM İLE BİRLİKTE YENİ ARTERLERİN AÇILMASININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI”
Malatya’nın yol standartlarını daha kaliteli hale getirmek için yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Malatya bildiğiniz gibi tek arterli bir yoldu. Özellikle deprem ile birlikte yeni arterlerin açılmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Eğer deprem esnasında Anayurt Bulvarı, Danişmend Gazi Bulvarı, Alper Tunga Bulvarı açılmamış olsaydı, Malatya sıkışıp kalırdı. Biz onun için ‘Yol medeniyettir’ dedik ve bu medeniyetin bütün standartlarıyla, birimleriyle Malatya’yla tanışması gerekirdi. Bir taraftan Güney Kuşak Yolunu yaparken bir taraftan Alper Tunga’yı bir taraftan Danişmend Gazi’yi bir taraftan Güldal Akşit Bulvarı yapılırken bir taraftan Battalgazi yolu yapılırken bir taraftan da Kuzey Kuşak yolu yapılıyordu. Her tarafta yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yoldur. Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili biz, Hanımınçiftliği karayolu viyadüğü ve burada da demir yolu viyadüğünü bitirmek üzereyiz. Kuzey Kuşak Yolundaki yol çalışmalarının da herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Temmuz ayı sonu itibariyle bitirilmesini planlıyoruz. Aslında daha önceden bitirmeyi planlıyorduk ama deprem, olumsuz hava şartları ve sürekli yağmurun yağması çalışmaları inkıtaaya uğrattı. Buna rağmen Kuzey Kuşak Yonun 1. etabını Temmuz, 2. etabını da Eylül ayının sonuna kadar bitirilmesinin planlaması yapılmıştır. Allah milletimize Malatya’mıza hayırlı uğurlu etsin diyoruz” diye konuştu.
Malatya, 30 Mayıs 2023 13:23
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
