BAŞKAN GÜRKAN: “YERİNDE DÖNÜŞÜM ÖDENEĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
Gündem, 06 Eylul 2023 15:13
Yeşilyurt ilçesine bağlı Hıroğlu, Gündüzbey, Gedik, Hamidiye mahallerinin muhtarları, Yeşilyurt Şoförler Odası Başkanı Taner Kılıç ve Çırmıktılılar Derneği Başkanı Şerafettin Durak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Yeşilyurt ilçesine bağlı mahallerinin yerinde dönüşüm taleplerini dinleyen Başkan Gürkan, Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakınca ve Konak’ın tarihi ve kültürel yapısını koruyarak, yerinde dönüşümünü gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.
Ayrıca yerinde dönüşüm ödemelerinin artırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile temasta olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Yerinde dönüşüm projesi kapsamında hibe ve kredi ödemeleri noktasında rakamın artırılması için gayret göstereceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hıroğlu Mahallesi Muhtarı Uğur Topaloğlu, “Başkanımız sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Varlığınız daim olsun bizler sizden razıyız, Rabbim de sizden razı olsun” diye konuştu.
GÜRKAN: YERİNDE DÖNÜŞÜM ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ
Yerinde dönüşüm projesinin bir kez daha önemine değinen Başkan Gürkan, “6 Şubat’ta iki büyük deprem yaşadık. Yaşanan depremlerin ardından Malatya’mız da ciddi etkilendi. Binlerce iş yeri ve konutumuz ya ağır hasar aldı ya da yıkıldı. Özellikle şehrimizin merkezi ağır tahribata uğradı. Bizlerde bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile önemli, görüşmelerde bulunarak, yerinde dönüşüm için fikirlerimizi sunduk. Bu projemiz bakanlığımız ve hükümetimiz nezdinde kabul gördü ve bu minvalde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizin merkezinin dış çeperlere taşınması yerine, yerinde dönüşümün hem ekonomik hem de şehrimizin kent belleği, demografik yapısı, kimliğinin muhafaza edilmesi anlamında önemli olduğunu söyledik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da kararın doğru olduğunu ifade ettiler. Şu anda deprem bölgesinde bulunan 11 ilde yerinde dönüşüm talebinde bulunan vatandaşlarımızın talepleri alınıyor. Malatya’da da yerinde dönüşüm talebi 30 bine yaklaştı. Vatandaşlarımız yerinde dönüşüm kapsamında 150 metrekarelik evler için ödenen 500 bin TL hibe 800 bin TL kredi rakamının yükseltilmesini bizlerden talep ettiler. Bu rakamın artırılması noktasında gayret göstereceğiz. İnşallah bu konuda da netice alırsak, yerinde dönüşümün şehrimizin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyorum. İnşallah Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakınca, Konak’ı bu çerçeve içerisinde bölgenin tarihi ve kültürel yapısını da koruyarak, yerinde dönüşümünü gerçekleştirmeye çalışacağız” kelimelerine yer verdi.
Gündem, 06 Eylul 2023 15:13
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
