Başkan Güder, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre’yi Ağırladı
Gündem, 30 Kasım 2023 13:58
Başkan Güder, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre’yi Ağırladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder, “Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs’a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi akademik yılı açılış programı kapsamında Malatya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder ile Meclis Başkanı Töre arasında Kıbrıs’ın önemi ve deprem sonrasında yapılan çalışmalar üzerine sohbet gerçekleşti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kıbrıs’ın stratejik konumda olduğunu ifade ederek, “Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanımız Zorlu Töre’yi Malatya’mızda Battalgazi’mizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıbrıs bizim için çok önemli. Yavru ve ana vatan birbirinden ayrılmaz. Özellikle dünya stratejisinde Akdeniz, birkaç yıldır daha anlam ve önem ifade ediyor. Trilyonlarca metreküp hidrokarbonun olması nedeniyle o bölge tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Tabii Türkiye’nin de Akdeniz’de Kıbrıs üzerinde söz sahibi olması elinde bir güvence. Kıbrıs üzerinden Libya ile kıta sahanlığı oluşturulması Akdeniz’i Türk Gölü haline getirmiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs’a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk’lerindir ve Türk’lerin olmaya devam edecektir.”dedi.
Töre: “Malatya’mızın Türk Tarihindeki Yeri Çok Farklıdır”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, “6 Şubat’ta hayatını kaybeden bütün deprem şehitlerine rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara da Allah’tan sabır diliyorum. Malatya önemli bir tarihi şehrimizdir. Buradan birçok devleti yöneten serdarlar çıkmıştır. Önemli fikirler, düşünceler, idealler Malatya şehrinden çıkmıştır. Dolayısıyla Malatya’mızın Türk tarihindeki yeri çok farklıdır. Sizleri ziyaret ettiğim için mutluyum. Buradaki tarihi de geçmişi de öğreniyoruz. Buradaki son durumu öğrendik. Depremle ilgili son gelişmeleri öğrendik. Özellikle inşaat yapılarına çok dikkat etmemiz gerekir. Kıbrıs meselesi bizim milli davamızdır. Türk milletiyle müşterek davamızdır. Bu milli dava tarihin derinliklerinden gelmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ne, anavatan Türkiye’ye dört elle sarılmamız lazım. Sizlere bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum.
Gündem, 30 Kasım 2023 13:58
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
