Başkan Güder: “Bayrak Uğruna, Toprak Uğruna Can Verip Devleşen Birileri Var”
Gündem, 04 Ocak 2024 13:04
Başkan Güder: “Bayrak Uğruna, Toprak Uğruna Can Verip Devleşen Birileri Var”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Malatya Şubesi’nin düzenlediği Şehitleri Anma ve Kuran-ı Kerim Tilaveti Gecesi’ne katıldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Malatya Şubesi’nin düzenlediği Şehitleri Anma ve Kuran-ı Kerim Tilaveti Gecesi’ne katıldı.
2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Umut Yalçın, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Malatya Şube Başkanı Ozan Sağlam’ın ve şehit yakınlarının katıldığı programda Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Dünyada şeytanlar var. Bir de Allah’ın dostları var; şehitler var. Bu imtihan sadece bugüne kadar şehit olmuş insanlar için değil hepimizin imtihanı. Şehitler Allah katında dirilerdir. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta olduğu gibi geçmişten beri bu toprak üzerinde birçok insanın gözü var. İşte siz bu coğrafyada yaşamak istiyorsanız, bu topraklar üzerinde hayatınızı idame ettirmek istiyorsanız diyetini ödemek zorunda kalıyorsunuz. Allah güvenlik güçlerimize zeval vermesin, onların ayaklarını sabit kılsın; güç, kuvvet versin. Onlar şu anda Irak’ın içlerine girmeselerdi, onlar şu an Suriye’nin içlerine, onların inlerine girip oradaki teröristleri imha etmeselerdi biz bugün buralarda çok rahat bir şekilde oturamazdık. Türkiye’nin diğer ülkelerden ne farkı var. Bizi de karıştırmak istiyorlar. Irak karıştırılıyorsa, Suriye karıştırılıyorsa, Filistin karıştırılıyorsa, birçok ülke karıştırılıyorsa fakat ülkemiz karıştırılamıyorsa şehitlerimiz sayesinde. Bayrak uğruna, toprak uğruna can verip devleşen birileri var. Onların sayesinde, kahramanlarımız sayesinde ülkemiz ilelebet payidar kalacaktır. Şehitler sadece ailelerinin değil hepimizin gururu. Onları rahmetle, minnetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.
2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ise, “Kıymetli başkanımızın söylediği gibi bazen soruyorlar neden Irak’ın kuzeyindeyiz, neden Suriye’nin içinde bölge oluşturuyoruz diye; milletimiz Hakkari’de, Şırnak’ta rahat rahat gezsin, kimsenin ayağına taş değmesin diye oralardayız. Bu güzel etkinliği düzenleyen belediyemize, vakfımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Gündem, 04 Ocak 2024 13:04
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
