BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI TOPLANTISI YAPILDI
Gündem, 14 Mart 2024 09:29
Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda 13 Mart 2024 Çarşamba günü, saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlık ettiği Meclis toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ilk olarak bütün Malatyalıların ve İslam Alemi’nin Ramazan ayını tebrik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan hizmet ve yatırımlardan bahsederek, 2019-2024 yılları arasında yapılan yatırımların Malatya tarihinde yapılan yatırım ve hizmetlerden kat kat fazla olduğunu söyledi. Hizmet ve yatırım çalışmalarında her zaman meclis üyeleriyle birlik beraberlik içerisinde olduklarını ve oy birliği ile alınan kararlar doğrultusunda çalışmaların yapıldığını da ifade eden Başkan Gürkan, bu anlamda büyükşehir meclis üyelerine de emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “5 yıllık süreci anlımızın akıyla atlattık ve duru bir şekilde görevimizi teslim edeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkanımız Selahattin Gürkan, Meclis’i en güzel şekilde çalıştırıp, Malatya’ya faydalı olma noktasında güzel çalışmalar yaptı. Meclisi’miz de bu çalışmalar için güzel çalışmalar sarf etti. Yıllara sarih olan Malatya’ya hizmetler getirdi. Tabii bu süreçte Elazığ depremi, 2 yıla yakın bir süre pandemi ve 2023 yılında büyük bir afet yaşamamız rağmen Malatya’ya güzel hizmetler kazandırmış olduk. Başta şahsınız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şahsı menfaatlerimizi devletim ali menfaatlerinin önünde hiçbir zaman tutmadık. Yapmış olduğumuz çalışmalar ortadadır” diye konuştu.
CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel ise, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk günden bu yana bizi hiç dışlamadınız. ‘Muhalefettir, bu ne anlar’ demediniz. Bizleri bütün komisyonlara aldınız. Sizin bu tavrınız tutumunuz bütün Meclis Üyesi arkadaşlarımıza ve çalışan tüm personellere de yansıdı. Biz burada yürütülen tüm çalışmaları güzellikle hallettik. Çünkü bizim ortak paydamız Malatya. Malatya’ya yaptığınız hizmetler adına sizlere çok teşekkür ederiz” dedi.
AK Parti Meclis Üyesi Hasan Karakaş Büyükşehir Belediye Meclisi’nin örnek bir meclis olduğunu ifade ederek, “Bir dönemin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu Meclis Malatya’da tarih yazdı. İktidarı ve muhalefetiyle örnek bir Meclis oldu. Meclis’imizin başkanı Büyükşehir Belediye Başkanımız kıymetli Selahattin Gürkan olarak Malatya’mıza bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı Pütürgeli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık eylesin” açıklamalarında bulundu.
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt da çok ciddi hizmetlere imza atıldığını söyleyerek, “Rahmetli Vahap Küçük Başkanımız sizleri çok severdi. Bizlerde sizleri çok seviyoruz. Bu süreç içerisinde çalışmalarımız oldukça adil, tarafsız bir şekilde oldu. İlçemize yapmış olduğunuz hizmetler; yolları, kanalizasyonları, arıtma tesisleri, sosyal tesisleri, spor kompleksleriyle takdire şayandır. Çok ciddi hizmetlere imza attınız. Bu çalışmalarımızı Meclis’imizle ve şahsınızla birlikte yaptık. Yapılan çalışmalardan ötürü şahsınıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, “Sizlerle hem Battalgazi Belediye Başkanlığı hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere toplamda 10 yıl boyunca beraber çalıştık. Her başlangıcın bir sonu vardır. Sonuçta önemli olan ayrılırken onurla ve gururla ayrılmaktır. Siz bunu başardınız. Bundan daha da önemlisi ayrımcı bir tutum içerisinde olmadınız. Bu nedenle sizlere teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun” dedi.
Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Meclis gündem maddelerinin bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı II. Birleşimi ise 14 Mart 2024 Perşembe günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.
Gündem, 14 Mart 2024 09:29
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
