AĞBABA, “MÜCBİR SEBEP ŞEHİRLER AYAĞA KALKANA KADAR DEVAM ETMELİ”
Gündem, 26 Nisan 2024 02:19
TAKSİT TAKSİT SANKİ LÜTUFTA BULUNUYORLAR”
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgesinde mücbir sebep halinin en az 2 yıl olmak üzere şehirler tam anlamıyla ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini belirti.
Ağbaba, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’nın da aralarında bulunduğu pek çok şehirde ticari hayatın büyük kayıplar yaşadığını, şehirlerde işlerini devam ettiremeyen binlerce esnaf ve tüccarın memleketlerini terk ettiklerini, şehirlerin eski günlerini mumla ararken bir de üstüne AKP’nin anlamsız inadıyla karşı karşıya kalındığını ifade etti.
HALKIN SESİNE KULAK VERİLMELİ
2023 Mart ayında başlayan mücbir sebep hali bakanlık tarafından bugüne kadar iki kez uzatıldığını hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Şimdi son kez Ağustos ayına kadar uzatılacağı belirtiliyor. Deprem bölgesindeki vergi mükelleflerinin ne ödeme gücü ne teminat gösterebilecekleri herhangi bir dayanakları kaldı. Malatya’da 27 bin 500 bağımsız iş yeri deprem sonrası kullanılamaz hale geldi. Halen 3 bin 500 esnafımız konteynerlerde ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Altyapılar sorunlu, internet yok, içme suyu problemi devam ediyor, insanlar ihtiyaçlarını en yakın camiden karşılıyor. Bu zor şartlarda ekmek parası için mücadele eden, işyerleri-evleri yıkılan, yakınlarını kaybeden insanlara taksit taksit lütufta bulunuyorlar. Mevcut ekonomik koşullar, mücbir sebep halinin uzatılmasını zorunlu kılıyor. Malatya halkının ve özellikle esnafların büyük sıkıntı yaşayacağı ortadayken, halkın sesine kulak verilmeli ve bu süre uzatılmalıdır” ifadelerini kullandı.
VAN’DA 5 YIL SÜRMÜŞTÜ
2011 yılında Van’da meydana gelen depremin ardından 5 yıl süren mücbir sebep halinin, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri için peyder pey uzatıldığını hatırlatan Veli Ağbaba, “Mücbir sebep hali en az 2 yıl olmak üzere şehirler tam anlamıyla ayağa kalkana kadar devam etmelidir. Deprem bölgesinde faaliyette bulunan tüm işyerleri için Şubat 2023 tarihinden mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe kadar sigorta prim teşviki sağlanmalıdır. Mücbir sebep hali süresince biriken vergi ve SGK prim borçları için teminatsız yapılandırma imkanı sağlanmalıdır.” Dedi.
MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRİN YANINDAYIZ
Ağbaba, Türkiye genelinde bütün illerde mali müşavir odalarının ortak basın açıklaması yaparak çöken maliye sisteminin ve enflasyonun yükünün mali müşavirlere yüklenmesine karşı seslerini yükselttiklerini hatırlatarak “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onların haklı taleplerinde yanlarında olacağız” dedi.
Gündem, 26 Nisan 2024 02:19
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
