“Hızlı bir şekilde deprem yaralarını sardık”
Malatya, 05 Şubat 2021 08:20AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ile Hakan Kahtalı, Kale ilçesini ziyaret ederek, bir dizi temaslarda bulundu.

Milletvekili Kahtalı ile Çakır, Malatya’daki temasları kapsamında Kale ilçesine bir ziyarette bulundu. İlçedeki çalışmalar hakkında bilgi alan AK Parti Malatya Milletvekilleri Hakan Kahtalı ile Ahmet Çakır, bir dizi istişare ve değerlendirmelerde bulunmak üzere İlçe Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Kale Belediye Başkanı Murat Koca ve muhtarlarla bir araya geldi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise Kale’nin her zaman AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkarak, arkasında durduğunu ifade etti.
Kale’nin güçlü ve önemli bir ilçe olduğunu dile getiren Çakır, “Yol güzergahında olmasının artı ve dezavantajlı yönleri var. Kale, Malatya’mızda tarımın en önemli merkezi konumunda bulunuyor. Bir yandan da turizm altyapısı olabilecek güzel bir ilçemiz” dedi.
Milletvekili Çakır, Kale’nin 24 Ocak’ta meydana gelen depremde en çok etkilenen ilçeler arasında yer aldığını anımsatarak, şunları kaydetti: “Depremden zarar gören kim varsa onun yanında olduk ve hep birlikte kenetlendik. Bizlere düşen maddi kayıpların ve hasarların bir an önce giderilmesiydi. Bu afet sürecinde hızlı müdahaleler, vatandaşlarımızın hak kayıpları ve mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda dünyada ilk sıralarda yer alan ve örnek gösterilebilecek bir organizasyon ve beceriye sahibiz. Bununla da kalmadı Kale, Doğanyol ve Pütürge’de sadece hasarları onarmakla kalmadık, şehrin gelişimine, dinamiklerine ve bir merkezin oluşmasına yönelik de çok ciddi adımlar attık. Bu tabii güçlü bir liderin ve iktidarın olmasından kaynaklanıyor. Bunun yanında sahadaki işlerin takibi de süreci hızlandırdı. Bugün vatandaşlarımızın birçoğu deprem konutlarına yerleşti. Mahalle ve kırsallarda deprem konutlarının birçoğu tamamlandı, diğerleri de tamamlanmak üzere. Haliyle yaraların hızlı bir şekilde sarılması bizleri de son derece memnun ediyor.”
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kale ilçesinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “AK Parti olarak baktığımızda cumhurbaşkanımızın arkasında duran, yüzde 92 gibi bir destekle Türkiye’de ikinci olmuş bir ilçemiz. Kale’miz her şeyin en iyisine layık” dedi.
Milletvekili Kahtalı, Kale ilçesinde muhtarlar, ilçe teşkilatı ve belediye başkanıyla birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü kaydederek, “Kale’ye birçok yatırım geldi. 2019’da Mart’ta yapılan seçimlerden sonra Kale daha da güzelleşti. Kale’nin her zamanki şikayeti merkezi olmayan bir ilçe konumunda olmasıydı. Bunun yanında mahallelerin yol ağlarıyla ilgili istekler vardı. Allah’a hamdolsun 24 Ocak depreminden sonra oluşan yeni yerleşim yeriyle beraber güzel bir merkez edinildi. Kale Belediye Başkanımızın mimar olması da Kale’mize ayrıca bir değer katıyor. Yeni bir hizmet binasını da Kale’mize kazandıracağız. Bununla beraber GES tesislerini kurduk. Turizm konusunda da çalışmalar yapılıyor. Malatya merkezden de vatandaşlarımız, Kale’yi daha çok ziyaret edecekler” diye konuştu.
Malatya, 05 Şubat 2021 08:20
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
