Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden Ramazan Öncesi Denetim
Gündem, 31 Mart 2022 15:15Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi ilçedeki market, fırın ve bakkallarda fiyat karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularındaki denetimlerini artırıp, KDV düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi ilçedeki market, fırın ve bakkallarda denetim yaptı.
Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, etiket ve kasa fiyatlarının karşılaştırmasını yapıp, ürünlerin son kullanma tarihleri ve gramajlarını kontrol etti.
Fiyatları ve etiketleri dikkatlice inceleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki denetimleri artırdıklarını söylediler.
KDV indirimlerinde yaşanan düşüş sonrası marketlerde ki fiyat denetimlerine ağırlık verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “ Belli aralıkla ilçe genelinde ki tüm marketler, lokantalar, işyerleri ve esnaflara yönelik denetimlerde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, görev sahamızdaki tüm marketlerde fiyat ve etiket denetimlerini yoğunlaştırdılar. Tüketiciyi korumak ve güvenli alış veriş için her türlü tedbiri alıyoruz. Ekiplerimiz denetimler sırasında gıda ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri ürünlerinin etiket, son kullanma tarihi ve gramajlarına bakıyorlar. Raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan ekiplerimiz ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark olup olmadığını özenle kontrol ediyorlar. Fahiş fiyat uygulaması ve stokçuluk yapmak isteyenlere asla göz açtırmıyoruz, bu konuda tavrımız kesin ve nettir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve yüksek fiyattan ürün almasına izin vermiyoruz, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. KDV oranlarındaki düşüşün market fiyatlarına olan yansımasının sıkı takipçisiyiz, kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Ekiplerimize gerekli talimatları verdik, kimseye göz açtırmayacaklar. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için sürekli sahada olan zabıtalarımız, 7/24 esasına dayalı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini belirtti. Çalışmalarımız sırasında ekiplerimize yardımcı olan tüm market sahipleri, çalışanları, esnaflarımız ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gündem, 31 Mart 2022 15:15
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
