ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Kimden mi bahsediyorum Fikri DEMİRTAŞ öğretmenimden, namı diğer " GEZGİN ÖĞRETMEN ". Fikri öğretmenim Malatya'nın her coğrafyasını adımlamış ve tarihi kültürel özelliklerini bilen ve bu mirası gelecek kuşaklara taşımak adına anları ölümsüzleştiren değerli bir kültür elçisi aynı zamanda.

Kimi gün yarı belimize kadar karlara gömülerek ilerledik ( sırf kardelenleri görüntülemek adına ), kimi gün 2300 rakımlı zirvelere tırmandık tarihten günümüze kalmış virane ve harabe halindeki manastırı görüntüleyebilmek için, kimi zaman da kimselerin bilmediği ve yüz yıllardan beri toprak altında kalmış kültür zenginliği olan yapılarımızı görebilmek için kilometrelerce yol kat ettik soğuğa, yağmura ve kara rağmen. Ama hiç bir zaman yorulduk demedik. Çünkü her adımda karşımızda bizi heyecanlandıracak yerler ve değerler buluyorduk. Bunun hazzı da bir başka güzel..

Gezilerden amacımız; gizli kalmış ve çürümeye, harabe olmaya yüz tutmuş kültürel ve tarihsel varlıklarımızı ölümsüzleştirmek ve yetkili mercilerin bundan haberdar olmasını sağlamaktı. Bu vesileyle belki yetkili mevkilerde olan duyarlı kişilerin bu değerlerimizin yok olup gitmesine göz yummaması ve gerekli müdahaleleri yapmasıydı.

Hep söyledim ve söylemeye de devam ediyorum " Anadolu nice kadim medeniyetlerin yaşadığı ve izlerinin günümüzde de devam ettiği mozaik bir coğrafya " Bu coğrafyada yaşayan halklar kültürlerini ve tarihsel değerlerini bizlere miras olarak bırakmışlar. Bizlerin de görevleri bu mirası korumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Yol arkadaşım ile birlikte tarihi ve kültürel amaçlı bu geziler beni ziyadesiyle mutlu etmenin ötesinde heyecanlandırdı. Zaman zaman empati yaparak kendimi tarihin derinliklerinde hissettiğim anlar oldu. Bazen o tarihi kimliklerde buldum kendimi. Bazen sürgüne gönderilen jenoside uğrayan ( tehcir ) ermeni, bazen kılıçtan geçirilen alevi, bazen de yurdunu savunan Memed oldum. Her kimlik bana o acıları yüreğimin derinliklerinde hissettirdi. Onlar adına içime akıttım göz yaşlarımı. Yaşanılan bunca mezalim adına onlardan özür diledim. Yaşanılası bu güzel dünyada kardeşçe ve barış içerisinde yaşamanın ne güzel bir duygu olduğunu anımsadım.

Siz değerli sayfa dostlarıma, arkadaşlarıma, hemşehrilerime bu güzel gezilerden kalan resimleri sunuyor ve yorumlarınızı bekliyorum.

Sağlıkla ve mutlulukla kalınız...

ADİL AKTAŞ

27 Mart 2022

MALATYA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.