ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Başkan Kızıldaş: Birlikte Türkü Söylemeye Davet Ediyorum

15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 30-31 Temmuz 2022'de Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda gerçekleştirilecektir. 

21 Mayıs 2022 19:40
Başkan Kızıldaş: Birlikte Türkü Söylemeye Davet Ediyorum

Basın Açıklamasına Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Genel Cerrahi Prof. Dr. Burak Işık,CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Karaçam, Arguvan Mahalle Derneklerinin Temsilcisi Erdal Tatlı, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk, Arguvan Doğal Kooperatif Başkanı Süleyman Sırrı Yücel, Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, Dr. Ekrem Tuncer ve eşi Güllü Tuncer, Baugen İlaç ve Kimya Genel Müdürü Kimyager Ata Akbal, Uzm. Dr. Çiğdem Özçamur, Mimar Ezgi Kalender, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş;

  1. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 30-31 Temmuz 2022'de Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda gerçekleştirilecektir. Yerel düzeyde başlayıp uluslararası nitelik kazanan Türkü Festivali'nin amacı, bu coğrafyaya damgasını vuran türkülerimizin aslına uygun olarak icra edilip dünya kültürleriyle buluşması, evrenselliği beslemesi, halklar arasındaki dostluğu geliştirip pekiştirmesidir. Coğrafyadaki kültür birikimi ve onu sahiplenen Arguvan halkı, yerel kabuğu kırıp bu etkinliği uluslararası düzeye taşımıştır"şeklinde konuştu.

Türküler Arguvan'da yaşamın bir parçasıdır ifadelerini kullanarak konuşmasına şöyle devam etti" Kültürel yönden ülkede ve dünyada haklı bir üne sahip olan "Arguvan Ağzı" uzun havaları ve "kırık havaları" ile her yörede olduğu gibi var olan bütün örnekleriyle Arguvan halkının yaşam tarzını, kültürel faaliyetlerini konu almaktadır. Türküler Arguvan'da yaşamın bir parçasıdır. Arguvan insanı, türküyle uyanır, honda harmanda türküyle çalışır, türküyle sevdalanır, hasretini türküyle anlatır. Kültür ve sanatın toplumla buluşmasında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının rolü inkar edilemez".

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş son olarak şunları kaydetti" Organizasyon, Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve mahalle derneklerinin katkılarıyla düzenlenmektedir. Festival kapsamında paneller, sergiler ve konserler yer alacaktır. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kalınmış olsa da 2 yıllık aranın ardından, geleneksel hale getirilip Arguvan'ı çekim merkezi yapan festivalin 15. si düzenlenecek ve yine Nazım Hikmet Meydanı'nda hep bir ağızdan türküler söylenecektir. Tüm türküseverleri 30-31 Temmuz'da Arguvan'a, birlikte türkü söylemeye davet ediyoruz".

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Karaçam"  2003'ten bu yana Arguvan Türkü Festivalini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Pandemi sürecinin sonunda tekrardan sizlerle Arguvan'da buluşacak olmak bizleri heyecanlandırdı. Arguvan Türkü Festivali sayesinde kültürümüzü, türkülerimizi tanıtma fırsatımız oldu.  30-31 Temmuzdan Arguvan Türkü Festivalinde buluşmak ümidiyle.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz "Arguvan son dönemde yapılan çalışmalarla bir kültür kentinden çıkıp harikalar diyarına dönüşmüş durumda. Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş'la beraber ilçede yapılan bilim, sanatsal ve kültürel çalışmalarla bir belediyeden beklenenin fazlasını yaparak mükemmel bir kent oluştu. Birçok belediye halen alt yapı, üst yapı,yol kaldırım, tartışması yapılırken, Arguvan üniversiteler aracılığıyla birçok bilimsel çalışmaya ev sahipliği yapıyor.   Arguvan Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar bizleri onurlandırıp, her daim gurulandıracaktır. 15. Uluslararası Türkü Festivali organize eden herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

İstanbul Mahalle Derneklerinin Temsilcisi Erdal Tatlı;

Arguvan Belediye Başkanımızın öncülüğünde Arguvan'da oluşturulan çeşitlilik, renklilik ve birlikteliğe her daim desteğimiz devam edecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.