ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya'da Depremzedeler Üzerinden Hasar Kumarı!

Malatya'da 6 Şubat tarihinde başlayan ve ara ara artçı sarsıntılarla devam eden depremden bu yana yaklaşık 3 ay bir süre geride kalmak üzereyken sorunlar bitmek bilmiyor. 

02 Mayıs 2023 13:38
Malatya'da Depremzedeler Üzerinden Hasar Kumarı!

Malatya'da meydana gelen 6 Şubat depreminin ardından hala bazı noktalarda az da olsa Çadır eksikliği devam ederken, olması gereken konteyner miktarının ise yaklaşık yüzde 25'i karşılanmış durumda. Tüm bunlara ilaveten zar zor hayatını sürdürmeye çalışan depremzeler 'hasar' bilmecesiyle karşı karşıya kaldı. Dün haber merkezimizi arayarak yardım isteyen H.S.K. isimli Malatyalı depremzede vatandaş psikolojik olarak zor günler geçirdiklerini belirterek yaşananlara anlam veremediğini belirtti.

 AĞIR HASAR RAPORU VERİLDİ Malatya Manas evlerinde ikamet eden H.S.K. " Depremin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığından gelen yetkililer oturduğumuz binada A,B,C,D Bloklarına aşağıda göreceğiniz belgede de olduğu gibi ağır hasar verildi. Bu incelemelerin tamamı 30 dakikayı aşmadı. Nasıl bir test yaptıklarını anlamış değilim. Şehir dışında kızımın yanından memlekete döndüm ve evimden bazı eşyaları tahliye etmek zorunda kaldım. DASK bize 226 Bin TL ödeme yaptı. Bu parayı borçlarıma dağıttım. Son bir haftadır yine bir ekip gelip binamızda inceleme yapmış bu defa A Blok için Orta hasar, B,C,D içinde az hasarlı durumuna çevrildiğini bununda 1 hafta içerisinde e-devlete yansıyacağını belirttiler. Tam da bu duruma sevinelim derken binamızın kolonlarında gördüğümüz boşluklar bizi tedirgin etti. Bu manzarayı görünce ister istemez korkuyoruz." dedi. DASK ÖDEMEYİ GERİ İSTEYEBİLİR! Mağduriyetini anlatmaya devam eden H.S.K. " Bize sağdan soldan şayet eviniz az hasarlıya dönerse sistemden DASK size ödediği 226 Bin lirayı geri alır dediler. Bunlar bizim aklımızla dalgamı geçiyor? 90 Gündür biz sokakta çadırda yaşıyoruz. Ne bir konteyner ne bir sağlıklı yaşam alanı sunulmadı. Tüm bunların üzerine kimin talimatıyla bu hasarların değiştirildiğini ve ne hesaplar döndüğünü anlamış değiliz. Ben aldığım ödemeyi borçlarıma dağıttım. Çünkü herkes mağdur sadece ben değilim ki. Ben yarın DASK'a nasıl öderim bu miktarı? bunun akılla izah edilir bir yanı var mıdır?" dedi.

6 MAYIS SON TARİH! OLDU BİTTİYE GETİRECEKLER! Son günlerde yaşanan bu talihsizliklerden dolayı artık psikolojilerinin alt üst olduğunu anlatan H.S.K. " Bildiğiniz üzere hasar durumuna itirazlar 6 Mayıs'ta biitiyor. Biz ağır hasar raporu verilen evimize, oldu bittiyle bir kaç gün içinde kimin talimatıyla geldiği bilinmeyen bir kaç kişinin az hasar vermesiyle orada oturacak değiliz. İtiraz etmemiz içinde süre dolmuş oluyor. Bu defa yargı yoluna gideceğiz ve mağduriyetimizden dolayı bakanlığa tazminat davası açacağız. Bir yıl uğraşırsınız deniliyor. Olsun ben gerekirse 10 yıl uğraşırım ama hakkımı alırım. Bu başıboşluğun ve acemiliğin kurbanı olmak istemiyoruz. Yarın bu eve girince başıma yıkılırsa, canımızdan olursak bunun vebalini kim ödeyecek? Neden bu ülkede insan hayatı bu kadar değersiz ve ucuz." dedi. 

 

İNSANLARIN CANI ÜZERİNDEN KUMAR OYNAMAYIN! Hasar raporlarının Malatya'da bir kaç noktada aynı şekilde iyileştirmeye çalışıldığının haberlerini aldığını belirten H.S.K. " Bu yapılan insanları ölüme terk etmektir. Adam akıllı gelip incelesinler oturulacaksa oturalım, şayet yıkılacaksa yıkılsın. Doksan gündür biz burada canımızdan bezdik. Salgın hastalıklardan korkuyoruz. Hijyenden uzak, insanlıktan uzak şartlarda neler çektiğimizi bilmiyorlar. Sandıkların, oyların peşine düşen iktidara sesleniyorum. Depremzedelerin üzerine yoğunlaşıp mağduriyetimizi giderin biz sizi bizim yanımızda olun diye seçtik." dedi. 

 

  Kaynak:https://www.malatyadan.com/haber/malatyada-depremzedeler-uzerinden-hasar-kumari-21666

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.