ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya’da Kayısı Hasadı Başladı.

 

12 Temmuz 2023 01:33
Malatya’da Kayısı Hasadı Başladı.

 

Malatya’da Kayısı Hasadı Başladı

 

Vali Hulusi Şahin, Malatya’nın AB tescilli ürünü olan Malatya kayısısında hasat yapılan bir bahçeyi ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

 

Hasadın başlamasıyla birlikte Vali Hulusi Şahin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit ve beraberindeki heyetle, Yeşilyurt ilçesinde bulunan Erhan Almendi'ye ait bir kayısı bahçesini ziyaret ederek hasat çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya’da ova olarak adlandırılan bölgelerde kayısı hasadının sürdüğünü ve yakın zamanda da yüksek rakımlı alanlarda hasada başlanılacağını söyledi. Bu yıl sağanak yağmurlar nedeniyle ciddi bir kalite kaybı da yaşandığına dikkat çeken Ramazan Özcan, “İnşallah bu yıl verimli bir yıl, bol gelirli ekonomik olarak kayısı üreticisinin yüksek düzeyde memnun olduğu rakamlarla kayısıyı yurt dışına pazarlama imkânı bulacağız” şeklinde konuştu.

 

Kayısı hasadında çalışan mevsimlik işçilerle sohbet eden Vali Şahin, daha sonra temsili olarak bir kayısı ağacında kayısı hasadı gerçekleştirdi. Elle topladıkları kayısıları kasalara dolduran Vali Şahin “Güneşin altın yumurtası olarak bilinen Malatya kayısısında şu sıralar yoğun bir hasat süreci yaşanıyor. Deprem ile asrın felaketini yaşayan Malatyalı üreticiler, tüm zorluklara rağmen üretimden vazgeçmediler.”dedi.

 

Geçen yıl da aynı bahçede hasada katıldıklarını ve 100 bin ton ihracata karşılık 500 milyon dolar hedefini açıkladıklarını hatırlatan Vali Şahin, “Ne mutlu ki bu rakamlara ulaştık. Seneye de 700 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Bu yıl sadece deprem değil, don ve aşırı yağmurlar gibi ürünümüze zarar veren afetler oldu. Hedeflediğimiz 700 milyon dolar ihracatın Malatya’nın yaralarına merhem olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.