ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Eleştiri Ayrı Bir Şey, Hakaret Ayrı

 

21 Ağustos 2023 23:00
Eleştiri Ayrı Bir Şey, Hakaret Ayrı

Eleştiri Ayrı Bir Şey, Hakaret Ayrı

 

 

Çoğu zaman karıştırıyoruz bu iki kavramı. Eleştiri yapıyor sanarken, aslıda, alenen hakaret ve küfür ediyoruz. Ben her zaman elestirisel gazeteciler arasında yer aldım. Bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Eleştirinin en ağrının yapılması doğaldır, anlaşılır. Ama hakaret, küfür, iftira, yalancılık en hafif ifadeyle ahlaksızlık ve şerefsizliktir. Kendini bir halt sanan bir takım insanlar, yazılarında, konuşmalarında ağır hakaret ve küfürleri nasıl pervasızca kullanmaktan çekinmeden kullandıklarina şahit oluyoruz. Hele birde kendini gazeteci sanıyorlarsa bu kişiler ayarları tam kaçıyor.

 

Bugüne kadar 40 yıllık süre içinde bir çok milletvekili, belediye başkanı ve kamu görevlileriyle çalıştım. Hiç biri bana hakaretten dolayı dava açmadı. Çünkü kimseye hakaret etmedim, küfür yada aşağılayıcı bir dil kullanmadım. Kullanmamda. Çünkü acizlik ve basitlik olur. En çok Öznur Çalık, Selehattin Gürkan, Münir Erkal, rahmetli Seyhan Semercioglu'nu eleştirdim. Ama asla hakaret etmedim, iftira atmadım. Simdi birileri çıkıp hakaret ediyor, iftira atıyor. Muhatabı da mahkemeye verince bas bas bağırıyor. Medya özgürlüğünden dem vuruyor. Basının neden tepki vermediğini soruyor. Senin iftiralarına beni neden ortak etmeye çalışıyorsun. Eğer basına saldırı olursa en ağır tepkiyi veririm. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Birde jeton basın var. Onlarda ne olursa olsun, halkın aleyhine de olsa, jeton hatırına hiç bir şeye ses çıkarmazlar, işleri tıkır tıkır devam eder. Bunlarda en az iftiracılar kadar basit insanlardır. Allah islah eylesin bunları.

Malatya şu an özel bir süreçten geçiyor. Sadece evlerini, iş yerlerini katbetmedi. Hayalleri, umutlarida enkaz altında kaldı. İnsanların kaldığı yerden devam etmesi öyle kolay değil. Bu süreç de yapacağımız eleştirilere daha dikkatli ve sabırlı olmalıyız. Kendimizi iyi ifade etmeli ve hakkımızı aramalıyız. Siyasetçiye hakaretle bir netice almak mümkün değil. Yalakalık yapmaklada bir sonuç alamayız. Önemli olan realist davranabilmek. Paranız olsa bile bazı şeyler zaman alır. Dogru adımlar atmak en gerçekçi yaklaşımdır. Bu süreç de hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Yerel seçimler bizim için önemli kazanımlar sağlayabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.